Muffins de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, un mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
135 g farina fluixa
100 g mantega
100 g sucre
70 g xocolata "bitter" amb avellanes
10 g impulsor
7 ous
Cacau en pols
Mel
Sal
PREPARACIÓ
↵
- Fonem la mantega i, un cop fosa, l'aboquem a un got batedor, juntament amb la xocolata que haurem esmicolat. Amb la mateixa escalfor residual de la mantega, la xocolata s'anirà desfent.
- Per fer la massa, posem en una pastadora quatre ous, tres rovells, el sucre, una cullerada de mel i un polsim de sal. Ho encaixem a la pastadora i ho muntem durant cinc minuts, a velocitat mitjana. Si no teniu pastadora, ho podeu fer a mà o amb varetes elèctriques i ho bateu fins que tingueu una base inflada, cremosa i amb una textura densa.
- Afegim a la massa la farina tamisada i l'anem incorporant de mica en mica, sense perdre aire.
- Turbinarem la xocolata que ja s'haurà fos amb la mantega i l'incorporem a la massa. La tapem i la deixem reposar durant dues hores.
- Omplim els motlles de muffin fins a tres quartes parts de la seva capacitat, per donar espai per quan s'inflin.
- Els enfornem a 210ºC, durant 8 minuts i mig.
- Els acabem empolsinant-hi cacau en pols per damunt, un cop freds.