Musclos en escabetx de cítrics
INGREDIENTS
- 2 kg de musclos
- 130 ml d'oli OVE
- 80 ml de vinagre de vi blanc
- 2 grans d'all
- 1 llimona
- 1 taronja
- 1 llima
- 1 porro
- Llorer
- Pebre
- Sal
PREPARACIÓ
- Traiem la barba de 2 kg de musclos.
- Aboquem en una olla 130 ml d'oli OVE. També hi posem la part verda d'un porro i el torrem.
- Tallem 2 grans d'all a brunesa. Traurem el porro torrat i hi afegim els alls, que farem ballar.
- Aboquem a l'olla els 2 kg de musclos amb 1 fulla de llorer, 80 ml de vinagre de vi blanc, pebre i sal. Tapem l'olla i courem els musclos aproximadament 1 minut fins que s'obrin.
- Espremem 1 llimona, 1 taronja i 1 llima. Hi afegim el suc de cítrics a l'olla. Ho remenem i ho coem destapat 1 minut més. Rectifiquem de sal.
- Emplatem els musclos amb el suc.