Musclos en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els musclos són rics en ferro i resulten molt interessants per a aquelles persones a qui no els agrada la carn, com a curiositat, 100 g de musclos contenen el triple de ferro que 100 g de carn de vedella.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 kg de musclos
100 g de vinagre vell
100 g de vi ranci
15 g de maizena
2 tomàquets pera
2 grans d'all
2 cullerades pebre vermell fumat dolç
1 fulla llorer
1 ceba morada
1 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
julivert
aigua mineral
pebre negre
sal
oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem un pebrot verd italià i un de vermell i els tallem a la brunesa.
- Pelem amb el bufador 2 tomàquets pera i els tallem a brunesa. També tallarem així una ceba morada. Ho reservem en el bol amb els pebrots.
- Tallem a làmines dos grans d'all i els enrossim en una paella amb oli OVE.
- Hi afegim una fulla de llorer i dues cullerades de pebre vermell fumat dolç. Ho ofeguem amb 100 g de vinagre vell i 100 g de vi ranci.
- Desfem 15 g de maizena amb una mica d'aigua freda.
- Afegim la maizena desfeta i 1 got d'aigua a la paella. Ho remenem fins que s'espesseixi.
- Netegem i obrim 2 kg de musclos amb el bufador i afegim el suc colat a la paella de l'escabetx. Després, hi afegim els musclos.
- Ho servim amb la ceba i els pebrots de base, al damunt, els musclos i la salsa escabetx per sobre. Ho rematem amb una mica de pebre negre.