Nachos amb formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els formatges en general són aliments molt rics en nutrients, però, com més secs són, més rics en greixos saturats i colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 bossa de totopos de blat de moro
200 g carn picada de vedella
200 g ceba rossa
150 g Formatge Urgèlia
100 g crema agra
50 g panxeta picada
8 tomacons
2 grans d'all
Gingebre
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PER FER EL PICO DE GALLO
2 tomàquets pera
1 ceba vermella petita
1 Pebrot verd
1 llima
Xili de Jalapa envinagrat
Coriandre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Tenim en un recipient 200 g de ceba rossa que hem preparat abans. Per fer-la, hem laminat unes cebes i les hem cuit a foc baix fins que han quedat ben rosses. També tenim un altre recipient amb un tros de gingebre pelat i congelat.
- Laminem dos grans d'all i els posem en una paella. Escalfem la paella amb un raig d'oli OVE i fem ballar els alls sense que arribin a agafar gaire color.
- Quan els alls comencen a ballar, hi ratllem per sobre una mica de gingebre congelat i ho remenem.
- A continuació afegim la ceba rossa a la paella i ho coem uns minuts remenant de tant en tant.
- Quan la ceba comença a enganxar-se a la paella, hi aboquem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.
- Incorporem a la paella 200 g de carn de vedella picada i 50 g de panxeta picada i ho barregem bé amb la ceba. Ho coem durant cinc minuts.
- Mentrestant, ratllem en un bol 8 tomacons.
- Un cop la carn està gairebé cuita del tot, aboquem els tomàquets ratllats a la paella i salpebrem. Ho remenem bé, apugem una mica el foc i ho coem durant uns 10-12 minuts.
- Fem pico de gallo tallant a la brunesa una ceba vermella petita i ho posem en un bol. Traiem les llavors a un pebrot verd, el tallem a la brunesa i el passem al bol.
- Tallem tres rodelles de xili de Jalapa envinagrat a trossets petits i ho afegim als vegetals.
- Pelem, traiem les llavors a un tomàquet pera i, un cop l'hem afegit al bol dels vegetals, hi espremem el suc d'una llima.
- Acabem el pico de gallo amb unes fulles de coriandre tallades, un raig d'oli OVE i sal. Ho barregem bé i reservem.
- Tallem a làmines 150 g de formatge.
- Muntem el plat posant a la base d'un plat rodó gros totopos (triangles de blat de moro fregits o torrats al forn). Si voleu aprendre a fer-ne, mireu aquesta recepta: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cuines-amb-marc-ribas/guacamole-amb-natxos-de-iuca/video/6103981/
- Distribuïm per sobre els totopos la carn cuita i, a continuació, les làmines de formatge. Ho enfornem a 200 graus durant 4 minuts perquè el formatge es fongui.
- Acabem el plat afegint-hi el pico de gallo que havíem reservat, 100 g de crema agra i unes fulles de coriandre fresques. I ja ho tenim a punt per compartir.