Nachos amb formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són aliments molt rics en nutrients, però, com més secs són, més rics en greixos saturats i colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bossa de totopos de blat de moro 

    200 g carn picada de vedella 

    200 g ceba rossa 

    150 g Formatge Urgèlia 

    100 g crema agra 

    50 g panxeta picada 

    8 tomacons 

    2 grans d'all 

    Gingebre 

    Pebre negre 

    Oli OVE 

    Sal 

     

    PER FER EL PICO DE GALLO

    2 tomàquets pera 

    1 ceba vermella petita 

    1 Pebrot verd 

    1 llima 

    Xili de Jalapa envinagrat 

    Coriandre 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tenim en un recipient 200 g de ceba rossa que hem preparat abans. Per fer-la, hem laminat unes cebes i les hem cuit a foc baix fins que han quedat ben rosses. També tenim un altre recipient amb un tros de gingebre pelat i congelat. 
  2. Laminem dos grans d'all i els posem en una paella. Escalfem la paella amb un raig d'oli OVE i fem ballar els alls sense que arribin a agafar gaire color. 
  3. Quan els alls comencen a ballar, hi ratllem per sobre una mica de gingebre congelat i ho remenem. 
  4. A continuació afegim la ceba rossa a la paella i ho coem uns minuts remenant de tant en tant. 
  5. Quan la ceba comença a enganxar-se a la paella, hi aboquem un raig de vi ranci per aixecar els sucres. 
  6. Incorporem a la paella 200 g de carn de vedella picada i 50 g de panxeta picada i ho barregem bé amb la ceba. Ho coem durant cinc minuts. 
  7. Mentrestant, ratllem en un bol 8 tomacons. 
  8. Un cop la carn està gairebé cuita del tot, aboquem els tomàquets ratllats a la paella i salpebrem. Ho remenem bé, apugem una mica el foc i ho coem durant uns 10-12 minuts. 
  9. Fem pico de gallo tallant a la brunesa una ceba vermella petita i ho posem en un bol. Traiem les llavors a un pebrot verd, el tallem a la brunesa i el passem al bol. 
  10. Tallem tres rodelles de xili de Jalapa envinagrat a trossets petits i ho afegim als vegetals. 
  11. Pelem, traiem les llavors a un tomàquet pera i, un cop l'hem afegit al bol dels vegetals, hi espremem el suc d'una llima. 
  12. Acabem el pico de gallo amb unes fulles de coriandre tallades, un raig d'oli OVE i sal. Ho barregem bé i reservem. 
  13. Tallem a làmines 150 g de formatge.  
  14. Muntem el plat posant a la base d'un plat rodó gros  totopos (triangles de blat de moro fregits o torrats al forn).  Si voleu aprendre a fer-ne, mireu aquesta recepta: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cuines-amb-marc-ribas/guacamole-amb-natxos-de-iuca/video/6103981/ 
  15. Distribuïm per sobre els totopos la carn cuita i, a continuació, les làmines de formatge. Ho enfornem a 200 graus durant 4 minuts perquè el formatge es fongui. 
  16. Acabem el plat afegint-hi el pico de gallo que havíem reservat, 100 g de crema agra i unes fulles de coriandre fresques. I ja ho tenim a punt per compartir. 

 

Anar al contingut