Nap blanc confitat amb cigrons del Valllès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Artur Martínez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els naps són rics en vitamina C i compostos de sofre, potents antioxidants que ajuden a prevenir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 naps blancs de mida mitjana
  • 1 l d'oli de gira-sol
  • 5 alls
  • 1 clau d'olor
  • 1 branca de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 1 c/p de pebre negre en gra
  • sal fina i en escates
  • 1 tòfona negra de mida mitjana
  • Per a l'oli de tòfona:
  • 50 g de tòfona (retalls)
  • 50 g de l'oli de confitar els naps
  • Per al puré de cigrons:
  • 250 g de cigronets vallesans cuits
  • 50 g de cansalada ibèrica curada en sal
  • 100 ml de l'oli de confitar els naps

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli de gira-sol abundant poseu-hi els naps pelats, el clau d'olor, els alls, la farigola, el llorer i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns 45 minuts.

Mentrestant, talleu la tòfona a rodanxes i reserveu-la.

Per fer l'oli de tòfona, poseu uns retalls de la tòfona en un bol amb una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigronets, la cansalada, l'oli de confitar els naps i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix.

Finalment, escalfeu els naps al forn i talleu-los a rodanxes.

I ja per acabar, emplateu les rodanxes de nap, poseu-hi una mica de puré de cigrons per sobre, amaniu-ho tot amb l'oli de tòfona i la sal en escates i guarniu el plat amb les rodanxes de tòfona.
Anar al contingut