Nap blanc confitat amb cigrons del Valllès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Artur Martínez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
- Informació nutricional -Obre
Els naps són rics en vitamina C i compostos de sofre, potents antioxidants que ajuden a prevenir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 naps blancs de mida mitjana
- 1 l d'oli de gira-sol
- 5 alls
- 1 clau d'olor
- 1 branca de farigola
- 1 fulla de llorer
- 1 c/p de pebre negre en gra
- sal fina i en escates
- 1 tòfona negra de mida mitjana
- Per a l'oli de tòfona:
- 50 g de tòfona (retalls)
- 50 g de l'oli de confitar els naps
- Per al puré de cigrons:
- 250 g de cigronets vallesans cuits
- 50 g de cansalada ibèrica curada en sal
- 100 ml de l'oli de confitar els naps
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli de gira-sol abundant poseu-hi els naps pelats, el clau d'olor, els alls, la farigola, el llorer i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns 45 minuts.
Mentrestant, talleu la tòfona a rodanxes i reserveu-la.
Per fer l'oli de tòfona, poseu uns retalls de la tòfona en un bol amb una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigronets, la cansalada, l'oli de confitar els naps i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix.
Finalment, escalfeu els naps al forn i talleu-los a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de nap, poseu-hi una mica de puré de cigrons per sobre, amaniu-ho tot amb l'oli de tòfona i la sal en escates i guarniu el plat amb les rodanxes de tòfona.
Mentrestant, talleu la tòfona a rodanxes i reserveu-la.
Per fer l'oli de tòfona, poseu uns retalls de la tòfona en un bol amb una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigronets, la cansalada, l'oli de confitar els naps i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix.
Finalment, escalfeu els naps al forn i talleu-los a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de nap, poseu-hi una mica de puré de cigrons per sobre, amaniu-ho tot amb l'oli de tòfona i la sal en escates i guarniu el plat amb les rodanxes de tòfona.