Naps amb pastanaga i Bimi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El Bimi és una verdura que sorgeix de l'encreuament natural del bròquil i de la col xinesa, és lleugera en energia i rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g de naps
5 pastanagues
1 patata grossa Red Pontiac
2 grans d'all
1 safata de Bimi
1 culleradeta pebre vermell fumat dolç
1 culleradeta pebre vermell fumat picant
farigola
romaní
sal
oli OVE
PREPARACIÓ
Pelem els naps i els tallem a mida mossegada. Els confitem 25 minuts a foc lent en una cassola, cobrint-los d'oli OVE i afegint els dos grans d'all aixafats i un buquet de romaní i farigola.
Pelem i tallem la patata i la pastanaga i les bullim amb aigua mineral uns 25 minuts.
Un cop cuites la patata i la pastanaga, ho escorrem bé i ho posem al got de la batedora. Hi afegim els dos pebres, la sal i un rajolí de l'oli on hem confitat els naps. Ho triturem afegint-hi a poc a poc més oli de confitar fins a aconseguir una textura densa de crema.
Traiem els naps i eixuguem bé l'oli amb paper absorbent. Seguidament, ho passem per la planxa per una cara fins que ens caramel·litzi. Llavors ho girem i els fem per l'altre costat.
Un com hem acabat, saltem a la mateixa paella el Bimi i quan pugi el color, hi tirem un cullerot d'aigua de cocció de la patata i de les pastanagues i ho tapem. Deixem que es cogui un minut.
Servim com si fossin unes braves, posem el nap, amb la mànega posem el cremós per sobre i després els brotons.