Neules amb figa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment riques en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 600 g figues
- 330 g sucre
- 330 g clares d'ou
- 180 g farina
- 180 g mantega
- 60 g midó de blat de moro
- 50 ml aigua
- 40 g rovell
- 70 g xocolata blanca
- 2 fulles gelatina
- 1 llimona
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- En un bol hi posem 180 g de mantega i 180 g de sucre, que barrejarem amb les varetes elèctriques.
- Després hi aboquem 180 g de farina i la integrem amb les varetes.
- Hi afegim 250 g de clares d'ou (correspondrien a les clares de 7 ous) i ho integrem tot.
- Hi afegim la ratlladura d'una llimona. Ho integrem.
- Tapem el bol amb un drap i ho deixem reposar durant 30 minuts.
- En una safata de forn amb una làmina de Silpad, estenem dues cullerades de la massa de les neules.
- Ho portem al forn a 170º durant 15 minuts.
- Continuem estenent massa de neules en una altra safata i quan les primeres ja puguin sortir del forn, hi fiquem les següents.
- Amb un objecte cilíndric i en calent, donem forma a les neules a mesura que vagin sortint del forn.
- Iniciem el farcit fent un almívar. Posem en un bol 150 g de sucre i 50 ml d'aigua mineral. Ho posem al foc i deixem que la temperatura pugi fins als 120º.
- Separem les clares dels rovells de dos ous. Reservem els rovells.
- Muntem una mica les clares en un bol amb un polsim de sal. Hi anem afegint l'almívar de mica en mica.
- Posem a hidratar dues fulles de gelatina.
- Pelem 600 g de figues (entre 6 i 8 aproximadament)
- Les tallem en un got batedor i les batem.
- Preparem un bany maria.
- Hi afegim al bol on hem semimuntat les clares els dos rovells que teníem reservats.
- Hi afegim el puré de figa. Hi afegim 60 g de midó de blat de moro. Ho integrem i ho portem al bany maria. Espessirà a partir dels 75º i tindrem el farcit en un punt òptim de textura.
- Hi afegim les dues fulles de gelatina. Les integrem.
- Hi afegim 70 g de xocolata blanca. Ho integrem.
- Aboquem al farcit la merenga en dues tandes. Ho integrem.
- Passem la barreja a una màniga pastissera i la posem 1 hora a la nevera.
- Ja només cal farcir les neules... i menjar-nos-les!!!