Nuàcers bil aaluix ue khodra (Pasta al vapor amb xai estofat) - Tunísia
- Programa: Karakia
- Cuina: Tayssir Azouz, Tarragona
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- 1 kg de nuàcers (pasta tunisiana de forma quadrada)
- 1 kg de carn de xai a daus
- 9 tomàquets madurs
- 5 patates grosses
- 4 pebrots verds
- 1 ceba ben grossa
- concentrat de tomàquet
- un grapat de cigrons cuits
- pebre vermell
- pebre negre
- coriandre
- cúrcuma
- harissa
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per preparar aquest plat necessitareu una cassola amb una vaporadora que s'hi pugui acoblar.
Trossegeu els tomàquets i reserveu-los.
Adobeu la carn amb les espècies: mitja cullerada sopera de harissa, una culleradeta de coriandre i una de cúrcuma, mitja culleradeta de pebre vermell i salpebreu-ho al vostre gust. Remeneu els trossos de carn perquè s'hi barregin bé les espècies.
Peleu la ceba i talleu-la no gaire menuda. Poseu un bon raig d'oli a la cassola i sofregiu-la. Condimenteu-la amb una mica de cúrcuma i mitja culleradeta de harissa. Remeneu-ho i, quan comenci a agafar un bonic color daurat, afegiu-hi la carn. Deixeu que cogui només uns 10 minuts. No cal que estigui cuita del tot perquè després ja acabarà de fer-se.
Afegiu els tomàquets i una cullerada o dues de concentrat de tomàquet a la cassola, remeneu-ho i deixeu que segueixi fent xup-xup amb la cassola tapada i a foc ben fluix.
Peleu les patates i talleu-les a trossos més aviat grossos. Afegiu-les a la cassola. La gran quantitat de tomàquet haurà fet que hi hagi bastant líquid a la cassola. Remeneu-ho i torneu a tapar la cassola.
Passats uns quants minuts afegiu els pebrots sencers a la cassola i torneu a tapar-la.
Amaniu els nuàcers amb un raig d'oli. Remeneu la pasta perquè l'oli s'hi escampi i feu-la coure al vapor posant la vaporadora sobre la cassola on s'hi cou el xai. Això farà que la pasta tingui un gust més bo. Tapeu la vaporadora i deixeu que cogui uns 20 minuts. No cal que sigui cuita del tot, us ha de quedar més aviat forta.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana-alta.
Retireu el tall, les patates i els pebrots de la cassola.
Escampeu la pasta sobre una safata de forn de vores altes i aboqueu-hi per sobre ben bé dos terços del tomàquet sofregit que hi ha a la cassola. Enforneu-ho un parell de minuts i, després, repartiu-hi per sobre els trossos de carn, les patates i els pebrots. Acabeu d'abocar-hi la salsa que heu reservat i torneu a enfornar-ho uns cinc minuts més. Un cop fora del forn, repartiu-hi un bon grapat de cigrons cuits per sobre i ja ho podeu portar a taula.
Nota:
Aquest plat, tradicionalment es prepara amb can de xai, però també se sol fer amb pollastre.
Trossegeu els tomàquets i reserveu-los.
Adobeu la carn amb les espècies: mitja cullerada sopera de harissa, una culleradeta de coriandre i una de cúrcuma, mitja culleradeta de pebre vermell i salpebreu-ho al vostre gust. Remeneu els trossos de carn perquè s'hi barregin bé les espècies.
Peleu la ceba i talleu-la no gaire menuda. Poseu un bon raig d'oli a la cassola i sofregiu-la. Condimenteu-la amb una mica de cúrcuma i mitja culleradeta de harissa. Remeneu-ho i, quan comenci a agafar un bonic color daurat, afegiu-hi la carn. Deixeu que cogui només uns 10 minuts. No cal que estigui cuita del tot perquè després ja acabarà de fer-se.
Afegiu els tomàquets i una cullerada o dues de concentrat de tomàquet a la cassola, remeneu-ho i deixeu que segueixi fent xup-xup amb la cassola tapada i a foc ben fluix.
Peleu les patates i talleu-les a trossos més aviat grossos. Afegiu-les a la cassola. La gran quantitat de tomàquet haurà fet que hi hagi bastant líquid a la cassola. Remeneu-ho i torneu a tapar la cassola.
Passats uns quants minuts afegiu els pebrots sencers a la cassola i torneu a tapar-la.
Amaniu els nuàcers amb un raig d'oli. Remeneu la pasta perquè l'oli s'hi escampi i feu-la coure al vapor posant la vaporadora sobre la cassola on s'hi cou el xai. Això farà que la pasta tingui un gust més bo. Tapeu la vaporadora i deixeu que cogui uns 20 minuts. No cal que sigui cuita del tot, us ha de quedar més aviat forta.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana-alta.
Retireu el tall, les patates i els pebrots de la cassola.
Escampeu la pasta sobre una safata de forn de vores altes i aboqueu-hi per sobre ben bé dos terços del tomàquet sofregit que hi ha a la cassola. Enforneu-ho un parell de minuts i, després, repartiu-hi per sobre els trossos de carn, les patates i els pebrots. Acabeu d'abocar-hi la salsa que heu reservat i torneu a enfornar-ho uns cinc minuts més. Un cop fora del forn, repartiu-hi un bon grapat de cigrons cuits per sobre i ja ho podeu portar a taula.
Nota:
Aquest plat, tradicionalment es prepara amb can de xai, però també se sol fer amb pollastre.