Nyoquis al pesto genovès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua; per això, les recomanacions apunten a menjar-ne de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per als nyoquis
600 g de patata kennebec
200 g de parmesà ratllat
100 g de farina
25 g de mantega
2 ous
Un tros de parmesà
Nou moscada
Sèmola de blat
Sal
Per al pesto genovès
120 g d'oli OVE
Un grapat d'alfàbrega fresca
60 g de parmesà ratllat
40 g de pinyons ibèrics torrats
40 g de formatge pecorino ratllat
2 grans d'all
Sal marina grossa
PREPARACIÓ
- Escalfem aigua en una olla. Quan bull, afegim un grapat de sal i 600 g de patata kennebec amb pell. Les bullim durant 40 minuts o fins que, al punxar-les amb un ganivet, estiguin tendres.
- Quan les patates estan cuites i una mica temperades, les pelem i passem per un passapuré.
- Afegim al bol de les patates 2 rovells d'ou, 100 g de farina de blat, 200 g de formatge parmesà ratllat, X g de mantega pomada i una mica de nou moscada que ratllem. Ho integrem bé fins tenir una massa homogènia.
- Fem una bola amb la massa, la tapem i reposem a nevera durant 2 hores.
- Formem els nyoquis empolsant la taula de treball amb una mica de sèmola. Agafem un tros de massa, en fem un tub, i anem tallant trossets d'uns 3 cm. En fem boletes i donem forma ajudant-nos d'una forquilla, un ratllador o una fusta especial per formar nyoquis. Anem reservant els nyoquis formats en un plat amb sèmola de blat.
- Estenem els nyoquis en una safata, els tapem amb un drap de cotó i reservem a la nevera. En aquest punt es podrien congelar per tenir-ne sempre de fets i a punt per cuinar.
- Escalfem una olla amb força aigua. Mentre arriba a ebullició, fem el pesto genovès. Mesurem 120 ml d'oli OVE. En un got batedor, afegim fulles d'un manat d'alfàbrega fresca en un got batedor, reservant-ne una mica per a l'emplatat. Afegim 2 grans d'all que pelem i en traiem el germinat. Afegim un grapat de sal gruixuda, X g de pinyons torrats i turbinem.
- Quan la barreja del got batedor comença a fer una pasta, emulsionem afegint a poc a poc l'oli OVE. Un cop tenim l'oli integrat acabem el pesto amb X g de parmesà ratllat i X g de formatge pecorino ratllat. Tornem a triturar fins a tenir-ho tot ben integrat. Ho reservem.
- Quan l'aigua de l'olla bull, hi afegim un grapat de sal i hi aboquem els nyoquis. Un cop comencen a surar, ja els tindrem cuits i els reservem en un bol.
- Aboquem la salsa sobre els nyoquis i ho barregem bé.
- Servim una ració de nyoquis acabant el plat amb parmesà que ratllem i decorant amb fulletes d'alfàbrega fresca reservades.