Nyoquis amb crema de formatge i llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Colom
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'hostalet, Hostalets den Bas
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1.200 g de patates mores
- 125 g de fècula de patata
- 100 g de Mascarpone
- Sal i pebre negre
- 150 g de formatge serrat d'ovella
- 200 g nata líquida
- 100 g de llardons de la mocada
- Cibulet picat
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos de mida semblant i poseu-les a coure en una olla en aigua bullint amb una mica de sal. Quan estiguin cuites, traieu-les de l'olla i passeu-les immediatament pel passapurés. Seguidament, barregeu el puré, quan encara és calent, en el mateix recipient, amb el mascarpone i la fècula de patata fins que tingui una textura consistent. Amb aquesta massa de patata aneu fent boletes -els nyoquis- amb les mans i poseu-les a coure al vapor durant 15 minuts.
Per fer la salsa, poseu la nata en un cassó i escalfeu-la. Quan estigui calenta, afegiu-hi el formatge ratllat (reserveu-ne una mica per l'emplatat) i remeneu-ho. Quan s'hagi fos del tot, tritureu-ho amb el pímer i rectifiqueu-ho de sal i pebre al gust.
A continuació, talleu els llardons amb ganivet i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, amb sal i oli, a 180 graus durant 5 minuts, fins que quedin cruixents.
I ja per acabar, emplateu els nyoquis, cobriu-los amb la salsa, poseu-hi una mica de formatge ratllat, pebre negre de molinet, un raig d'oli i una mica de cibulet picat per sobre.
Per fer la salsa, poseu la nata en un cassó i escalfeu-la. Quan estigui calenta, afegiu-hi el formatge ratllat (reserveu-ne una mica per l'emplatat) i remeneu-ho. Quan s'hagi fos del tot, tritureu-ho amb el pímer i rectifiqueu-ho de sal i pebre al gust.
A continuació, talleu els llardons amb ganivet i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, amb sal i oli, a 180 graus durant 5 minuts, fins que quedin cruixents.
I ja per acabar, emplateu els nyoquis, cobriu-los amb la salsa, poseu-hi una mica de formatge ratllat, pebre negre de molinet, un raig d'oli i una mica de cibulet picat per sobre.