Nyoquis d'escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
600 g de patates
200 g de grana padano
200 g de farina
100 g de pebrot escalivat
90 g de tomàquet sec en oli
3 "piparres"
Mantega
Cibulet
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem i ratllem les patates que haurem bullit prèviament amb la pela.
- Hi afegim la farina i ho anem barrejant perquè s'hi vagi integrant.
- Turbinem el pebrot escalivat fins que ens quedi un puré i l'integrem a la massa, juntament amb una mica de pebre i sal.
- Hi afegim el grana padano, ratllat, i ho tornem a integrar fins que tinguem una massa homogènia.
- Posem una mica de sèmola o farina a la fusta, tallem la massa en quatre porcions i anem treballant cada porció perquè tingui forma de xurro.
- De cada xurro, en fem bocins de dos centímetres. Podem fer la forma de nyoqui amb un estri especial, amb una forquilla o amb els dits.
- Coem els nyoquis en aigua bullent amb sal. Quan veiem que suren, ja els podem treure i els anem passant a una paella on haurem fos mantega. Hi afegim tomàquet sec en oli tallat a bocins, juntament amb les "piparres" tallades a rodelles fines. Ho saltem tot junt i ja ho podem emplatar.
- Ho emplatem amb una mica de cibulet tallat menut per damunt.