Okonomiyaki

INGREDIENTS

  • Col verda petita

    1 ceba tendra

    1 pastanaga 

    1 grapat d'espàrrecs verds 

    1 grapat de cuetes de gamba petites i pelades

    1 ou

    Oli d'oliva verge 

    Katsuobushi (flocs de tonyina seca) (opcional) 

    Alga nori en pols (opcional)

     

    PER A LA PASTA

    Dashi instantani en pols (comercial) 

    100 g de farina

    100 g d'aigua

    Un tros de gingebre 

     

    PER A LES SALSES

    Salsa okonomiyaki (es pot barrejar tomàquet sofregit, una mica de quetxup i unes quantes gotes de salsa de soja). 

    Maionesa

PREPARACIÓ

PER A LA PASTA

  1. Escalfeu l'aigua i afegiu-hi un polsim de dashi instantani segons indicacions del fabricant. Remeneu-ho.
  2. Coleu la farina i barregeu-la en un bol amb el dashi amb l'ajuda d'un batedor fins que en quedi una crema espessa. 
  3. Ratlleu el gingebre a dins.

 

PER A LA BASE

  1. Renteu i talleu a trossets petits la col i la resta de verdures. Peleu i ratlleu la pastanaga. 
  2. Poseu-ho a dins d'un bol. Afegiu-hi l'ou i les cues de gamba i remeneu-ho tot plegat. 
  3. Poseu-hi la pasta i barregeu-ho amb les mans (han de quedar els ingredients ben coberts de pasta i que en sobri una mica a la base del bol, fins i tot).
  4. Poseu-ho en una planxa o paella antiadherent amb un fil d'oli tot donant-hi forma de pizza plana amb la cullera (d'un dit gros de gruix). Tapeu-ho i deixeu-ho daurar a foc suau. 
  5. Destapeu-ho, veureu que estarà més lligat. Comproveu que està daurat d'un costat. Doneu-hi la volta amb l'ajuda d'un plat i coeu-ho per l'altre costat amb un fil d'oli.
  6. Quan estigui cuit, poseu-ho en un plat, pinteu-ho amb la salsa i decoreu-ho amb la maionesa, l'alga en pols i el katsuobushi per sobre.
  7. Serviu-ho i talleu-ho a trossos. 

 

OBSERVACIONS

  • Aquesta elaboració permet afegir-hi qualsevol tipus de verdura o altres ingredients tallats prims (per exemple, carbassó ratllat, porro, pebrot, bolets...)
  • Procureu posar el katsuobushi en flocs a la pizza quan encara estigui calenta, per provocar que es moguin per efecte de la calor.
  • Podeu prescindir del dashi i fer-ho amb brou o aigua.
  • No tingueu pressa en coure la pizza. És millor fer-ho a foc lent i que es cogui bé per dins.
  • En podeu fer porcions després i, si voleu, podeu guardar-la a la nevera en un recipient tancat durant un dia i escalfar-la quan vulgueu menjar-vos-la. 
  • Un cop feta la massa, podeu deixar-la reposar uns minuts abans de coure-la.
  • Si no hi voleu posar els flocs de tonyina, podeu posar-hi formatge, orenga i olives, com si fos una pizza mediterrània. 
  • Animeu-vos a fer a casa un àpat temàtic d'una cultura diferent, en aquest cas seria el dia japonès. Animeu-vos a cuinar en família alhora que apreneu elaboracions, costums i gustos d'altres cultures.


APERITIU

Salteu unes quantes cues de gamba a la paella amb un fil d'oli. Saleu-les. Barregeu-hi una mica de maionesa amb unes quantes gotes de salsa de soja. Claveu cada gambeta en un bastonet i mulleu-ho amb la salsa. 

Anar al contingut