Oliaigua menorquí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible. És ric en àcids grassos monoinsaturats, uns greixos essencials per a l'organisme que fomenten una bona salut cardiovascularAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
6 tomàquets de pera
1 ceba de Figueres
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 gra d'all
Pa de sègol
Pebre vermell dolç
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Comencem la recepta per la part de l'oli. En posem 150 ml a escalfar en una cassola.
- Tallem la ceba en juliana i després l'afegim a la cassola. Hi tirem un pessic de sal.
- Laminem el gra d'all i el tirem a la cassola quan el contingut hagi recuperat la temperatura després d'afegir-hi la ceba.
- S'ha de coure a foc lent uns 4 minuts.
- Netejarem els pebrots: en traiem les llavors i la part blanca.
- Tallem els pebrots en bastonets (d'entre 0,5 i un centímetre d'ample i uns tres de llargada, aproximadament)
- Afegim els bastonets de pebrot i salem.
- Els tomàquets de pera els tallem a "concassé": Tallem els tomàquets per la meitat i en fem dauets petits.
- Tirem els dauets de tomàquet a la cassola, salem i remenem.
- També hi posarem una culleradeta de pebre vermell dolç, un polsim de pebre negre i un pessic de sal.
- Hi afegim 500 ml d'aigua i deixem que el menjar es vagi coent.
- Mentre s'acaba de coure l'oliaigua, feu una torrada de pa. Per exemple amb pa de sègol. Poseu-lo en una planxa amb una mica d'oli.
- Quan a la superfície de l'aigua fa bromera, apagueu el foc i amb l'escalfor residual s'acabarà de coure.
- Serviu l'oliaigua calent amb la torrada al costat.