Olla barrejada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
un porro
un manat de bledes
4 patates red pontiac
150 g de mongetes vermelles seques
250 g de costella de porc
3 ossos de pernil ibèric
50 g de llard
bicarbonat
un all
sal
un quilo de sal grossa
pebre vermell dolç
aigua mineral
PREPARACIÓ
Fem una costella salada: la cobrim de sal grossa per sobre i per sota i la deixem a la nevera durant 12 hores.
Posem les mongetes en remull amb aigua mineral i una culleradeta de bicarbonat durant 12 hores.
Posem en remull amb aigua mineral- els ossos de pernil durant 20 minuts. En traiem les parts verdes i blanques perquè no quedi ranci.
Fem un brou de pernil. Posem en una olla de pressió 3 ossos de pernil i el porro tallat a rodanxes amb 4 litres d'aigua. El deixem bullir 40 minuts. El colem, el reservem a la nevera per després poder-lo desgreixar millor. Al final ens han de quedar 3 litres de brou.
Bullim les mongetes durant una hora amb aigua mineral a foc lent. Quan acabi, les deixem una hora més dins l'olla perquè deixi anar la gelatina i tot el gust.
En una olla amb 50 g de llard de porc, hi enrossim la costella salada. Un cop rossa, hi afegim les patates tallades a trossos i el pebre vermell dolç. Hi tirem els 3 litres de brou colat calent. Ho deixem bullir 30 minuts.
Netegem les bledes i les tallem. Les posem dins l'olla i que coguin 5 minuts.