Onglet amb salsa de rave picant
INGREDIENTS
2 onglets
1 kg de sal
1 kg de sucre
100 g de mantega
60 g de raifort
100 ml de caldo de pollastre
25 ml de caldo de pollastre concentrat
2 grans d'all
1 branca de romaní
1 c/s de pebre vermell dolç
1 fulla de llorer
1 ou
Vi ranci
Vinagre chardonnay
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol gros 1 kg de sal i 1 kg de sucre.
- Posem a la base d'un recipient un mica de la barreja de sal i sucre, suficient per fer un terra. Hi posem els 2 onglets nets i la resta de barreja de sal i sucre, assegurant que quedin ben coberts.
- Els deixem així 45 minuts.
- Posem una paella al foc amb un raig d'oli. Hi posem 2 grans d'all aixafats.
- Afegim a la paella 1 cullerada grossa de pebre vermell dolç i deixem que es torri, però amb cura perquè no volem que es cremi.
- Tirem vi ranci a la paella i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Hi afegim 100 ml de caldo de pollastre i una 1 fulla de llorer.
- Deixem que tot plegat es vagi reduint.
- Afegim a la reducció un raig de vinagre de chardonnay.
- Ho integrem i ho reservem.
- Afegim 100 g de mantega a la paella i una branca de romaní. Deixem que la mantega es fongui.
- Si han passat 45 minuts des que hem cobert els onglets, els traiem de la barreja i els submergim en un bol amb aigua perquè no quedi ni sal ni sucre enganxats a la carn.
- Eixuguem els onglets amb un drap.
- Posem els onglets a la paella on hem fos la mantega i els coem tirant-los mantega líquida per sobre. La cocció durarà uns 5 minuts.
- Passat aquest temps, retirem els onglets de la cassola i els tapem per mantenir l'escalfor.
- Mentrestant, podem preparar la maionesa de raifort. Posem en un got batedor un ou i hi ratllem 60 g de raifort fresc. Hi posem 25 ml de caldo de pollastre concentrat. Ho turbinem amb el braç elèctric i hi anem afegint l'oli de mica en mica fins que tinguem una textura de maionesa.
- Ho posem al biberó per poder servir.
- Tallem a rodelles els onglets i hi posem per sobre la reducció de pebre vermell i alls i uns fils de maionesa de raifort.