Onglet amb salsa de rave picant

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i se'n pot menjar un cop per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 onglets 

    1 kg de sal 

    1 kg de sucre 

    100 g de mantega 

    60 g de raifort   

    100 ml de caldo de pollastre  

    25 ml de caldo de pollastre concentrat  

    2 grans d'all  

    1 branca de romaní 

    1 c/s de pebre vermell dolç 

    1 fulla de llorer 

    1 ou 

    Vi ranci 

    Vinagre chardonnay  

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol gros 1 kg de sal  i 1 kg de sucre.  
  2. Posem a la base d'un recipient un mica de la barreja de sal i sucre, suficient per fer un terra. Hi posem els 2 onglets nets i la resta de barreja de sal i sucre, assegurant que quedin ben coberts. 
  3. Els deixem així 45 minuts.  
  4. Posem una paella al foc amb un raig d'oli. Hi posem 2 grans d'all aixafats.  
  5. Afegim a la paella 1 cullerada grossa de pebre vermell dolç i deixem que es torri, però amb cura perquè no volem que es cremi.  
  6. Tirem vi ranci a la paella i deixem que s'evapori l'alcohol. 
  7. Hi afegim 100 ml de caldo de pollastre i una 1 fulla de llorer. 
  8. Deixem que tot plegat es vagi reduint. 
  9. Afegim a la reducció un raig de vinagre de chardonnay. 
  10. Ho integrem i ho reservem.  
  11. Afegim 100 g de mantega a la paella i una branca de romaní. Deixem que la mantega es fongui. 
  12. Si han passat 45 minuts des que hem cobert els onglets, els traiem de la barreja i els submergim en un bol amb aigua perquè no quedi ni sal ni sucre enganxats a la carn. 
  13. Eixuguem els onglets amb un drap.  
  14. Posem els onglets a la paella on hem fos la mantega i els coem tirant-los mantega líquida per sobre. La cocció durarà uns 5 minuts. 
  15. Passat aquest temps, retirem els onglets de la cassola i els tapem per mantenir l'escalfor.  
  16. Mentrestant, podem preparar la maionesa de raifort. Posem en un got batedor un ou i hi ratllem 60 g de raifort fresc. Hi posem 25 ml de caldo de pollastre concentrat. Ho turbinem amb el braç elèctric i hi anem afegint l'oli de mica en mica fins que tinguem una textura de maionesa. 
  17. Ho posem al biberó per poder servir.  
  18. Tallem a rodelles els onglets i hi posem per sobre la reducció de pebre vermell i alls i uns fils de maionesa de raifort. 
     
Anar al contingut