Orada a la meunière

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'orada està considerada un peix semigràs, però de gran digestibilitat i ric en proteïnes d'alt valor nutritiuAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    150 g de mantega

    60 g tàperes

    2 llimes

    1 orada grossa 

    Pebre blanc

    Julivert arrissat

    Conyac

    Safrà

    Calèndula

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a torrar les espines i el cap d'una orada en una safata al forn durant 20 minuts a 180º.
  2. Després ho posem en una cassola i recuperem els sucres del fons de la safata. Hi tirem un raig de conyac i, un cop evaporat, ho cobrim d'aigua. 
  3. En un pot a foc molt suau hi posem 150 g de mantega i la torrem de mica en mica fins que ens agafi olor de fruita seca. Un cop torrada, la colem. 
  4. Matxuquem uns brins de safrà i els afegim a la cassola. Ho coem uns 20 minuts i ho deixem reposar dues hores. Després, ho reduirem de nou fins a un terç.
  5. En una cassola hi posem 4 cullerades soperes de tàperes, juntament amb el suc d'una llima. Hi afegim 2 cullerades de la mantega noisette o torrada i el fumet reduït i ho apartem del foc.
  6. Agafem els filets de l'orada i en fem 4 talls. Els salpebrem amb pebre blanc.
  7. En una cassola hi afegim la resta de la mantega noisette i, quan sigui calenta, hi posem els filets de l'orada, que fregim per totes dues bandes.
  8. Aboquem damunt les orades la salsa amb les tàperes i ho deixem un parell de minuts.
  9. Emplatem el peix i acabem posant-hi pètals de calèndula per damunt, ratlladura de llima i julivert arrissat.
Anar al contingut