Orada a la meunière
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'orada està considerada un peix semigràs, però de gran digestibilitat i ric en proteïnes d'alt valor nutritiuAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A QUATRE PERSONES:
150 g de mantega
60 g tàperes
2 llimes
1 orada grossa
Pebre blanc
Julivert arrissat
Conyac
Safrà
Calèndula
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a torrar les espines i el cap d'una orada en una safata al forn durant 20 minuts a 180º.
- Després ho posem en una cassola i recuperem els sucres del fons de la safata. Hi tirem un raig de conyac i, un cop evaporat, ho cobrim d'aigua.
- En un pot a foc molt suau hi posem 150 g de mantega i la torrem de mica en mica fins que ens agafi olor de fruita seca. Un cop torrada, la colem.
- Matxuquem uns brins de safrà i els afegim a la cassola. Ho coem uns 20 minuts i ho deixem reposar dues hores. Després, ho reduirem de nou fins a un terç.
- En una cassola hi posem 4 cullerades soperes de tàperes, juntament amb el suc d'una llima. Hi afegim 2 cullerades de la mantega noisette o torrada i el fumet reduït i ho apartem del foc.
- Agafem els filets de l'orada i en fem 4 talls. Els salpebrem amb pebre blanc.
- En una cassola hi afegim la resta de la mantega noisette i, quan sigui calenta, hi posem els filets de l'orada, que fregim per totes dues bandes.
- Aboquem damunt les orades la salsa amb les tàperes i ho deixem un parell de minuts.
- Emplatem el peix i acabem posant-hi pètals de calèndula per damunt, ratlladura de llima i julivert arrissat.