Orada a la sal amb aromes gallegues
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Orada a la sal amb aromes gallegues
- (per a 2 persones)
- 1 orada
- fetge de l'orada
- 2 kg de sal gruixuda
- fulles i tiges de bleda
- 2 patates del bufet
- 1 copa de vi blanc d'agulla
PREPARACIÓ
1. Triem una safata per anar al forn i omplim el fons de la safata amb sal gruixuda.
2. Col·loquem l'orada a sobre de la capa de sal i la cobrim del tot amb més sal gruixuda.
3. Tirem una miqueta d'aigua a sobre de la capa de sal que cobreix l'orada perquè quedi compacta.
4. Escalfem el forn a 220º C, hi posem la safata amb l'orada i la deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou l'orada, preparem el guarniment.
5. Tallem les patates amb la mandolina.
6. Ara escalfem una paella, hi tirem un bon raig d'oli i hi aboquem les patates tallades amb la mandolina.
7. Tallem les tiges de les bledes a trossets.
8. Quan les patates comencin a daurar-se, hi afegim les tiges a trossets.
9. Aboquem a la paella una copa de vi blanc d'agulla. Ho deixem coure tot fins que les patates estiguin fregides.
10. Per preparar la picada, comencem per picar les fulles de bleda a la juliana i el fetge d'orada molt petit.
11. Escalfem una paella amb un rajolí d'oli, hi rostim el fetge fins que quedi rosset i hi aboquem les fulles de bleda picades. Ho deixem coure fins que suï.
11. Traiem l'orada del forn, li netegem tota la sal, lii traiem la pell i la reservem.
12. Comencem per emplatar les patates i col·loquem a sobre del llit de patates els filets nets d'orada I, pel damunt, la barreja de fulles de bleda i fetge.
2. Col·loquem l'orada a sobre de la capa de sal i la cobrim del tot amb més sal gruixuda.
3. Tirem una miqueta d'aigua a sobre de la capa de sal que cobreix l'orada perquè quedi compacta.
4. Escalfem el forn a 220º C, hi posem la safata amb l'orada i la deixem coure uns 20 minuts. Mentre es cou l'orada, preparem el guarniment.
5. Tallem les patates amb la mandolina.
6. Ara escalfem una paella, hi tirem un bon raig d'oli i hi aboquem les patates tallades amb la mandolina.
7. Tallem les tiges de les bledes a trossets.
8. Quan les patates comencin a daurar-se, hi afegim les tiges a trossets.
9. Aboquem a la paella una copa de vi blanc d'agulla. Ho deixem coure tot fins que les patates estiguin fregides.
10. Per preparar la picada, comencem per picar les fulles de bleda a la juliana i el fetge d'orada molt petit.
11. Escalfem una paella amb un rajolí d'oli, hi rostim el fetge fins que quedi rosset i hi aboquem les fulles de bleda picades. Ho deixem coure fins que suï.
11. Traiem l'orada del forn, li netegem tota la sal, lii traiem la pell i la reservem.
12. Comencem per emplatar les patates i col·loquem a sobre del llit de patates els filets nets d'orada I, pel damunt, la barreja de fulles de bleda i fetge.