Orada a la sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
2 orades
4 kg de sal grossa
4 porros
1 poma Granny Smith
1 llimona
un gra d'all
farigola
alfàbrega
pebre negre
llorer
una culleradeta de mel
un raig de vinagre de poma
vi blanc
aigua mineral
sal fina
oli OVE
PREPARACIÓ
Netegem i escatem les orades.
Fem una capa gruixuda de sal grossa en una safata amb la mitja llimona tallada a rodanxes, les branquetes de farigola i romaní, l'alfàbrega i les orades netes a sobre.
Ho cobrim amb més sal i la humitegem una mica amb vi blanc.
Ho posem al forn a 220º, uns 30 minuts.
Per fer un escabetx, netegem els porros, els tallem i els deixem amb una llargada d'uns 10 cm.
Posem els porros a coure amb un raig de vi blanc, vinagre de poma, boletes de pebre negre, l'all aixafat, una fulla de llorer, un raig d'oli OVE, sal fina i un altre raig d'aigua mineral. Ho deixem coure 10 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar.
Tallem la poma de la mida de macedònia i la posem en un bol amb més fulles d'alfàbrega, unes quantes gotes de suc de llimona, una culleradeta de mel i un raig d'oli OVE. Hi afegim els porros, ja freds, amb una mica de suquet de l'escabetx.
Traiem la safata de les orades del forn, esquerdem la crosta, fem un filet i el servim amb l'escabetx de poma a sota i els filets d'orada a sobre. Ho rematem amb pebre i oli OVE.