Orada amb crosta
INGREDIENTS
2 orades grosses
50 g formatge d'ovella curat
30 g anacards
3 llesques de pa de sègol
1 ou
1 llimona
Pebre
Farigola
Julivert
Sal
Oli ove
PREPARACIÓ
- Fem una picada. Posem en un bol 3 llesques pa de sègol de molla humida esmicolades, farigola, pebre negre de molinet, sal i un raig d'oli OVE. Ho integrem.
- Piquem al morter 30 g d'anacards i els afegim al bol de la picada.
- Ratllem finament 50 g de formatge d'ovella curat i els afegim al bol. Ho integrem tot i ho reservem.
- Posem en una safata de forn 2 orades grosses obertes i sense espines, amb la pell a sota. Les salem.
- Cobrim les orades amb la picada reservada i part del suc d'una llimona. Portem les orades al forn, a 180º, 12 minuts.
- Mentrestant, fem una maionesa. Posem dins del got batedor 1 ou, una mica de sal, la resta del suc de llimona i força oli OVE. Ho emulsionem.
- Afegim al got batedor un grapat de fulles de julivert i ho triturem tot junt.
- Si ja ha passat el temps de les orades, les traiem del forn i les emplatem amb la maionesa, a sota o al costat, i una mica més de farigola per sobre.