Orecchietti a la sorrentina
INGREDIENTS
150 g sèmola de blat
- 150 g farina
- 200 ml aigua
- 200 ml brou de gallina
- 1 ou
- 100 g ceba de Figueres rossa
- 10 tomàquets cirerols
- 4 tomàquets pera
- 1 cullerada concentrat de tomàquet
- 1 mozzarella
- Alfàbrega
- Agràs
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa de la pasta. Tamisem 150 g de sèmola de blat i 150 g de farina. Hi afegim 1 culleradeta de sal.
- En un altre bol, batem un ou.
- Fem un volcà al bol de les farines i afegim al centre de volcà l'ou batut i 200 ml d'aigua. Integrem els ingredients amb una forquilla. Ho pastem amb les mans uns 10 minuts i en fem una bola.
- Untem la bola amb oli OVE i l'emboliquem amb un drap humit. Deixem que reposi un mínim de 30 minuts.
- Pelem 4 tomàquets. Ho podem fer cremant-los amb un bufador o bé escaldant-los. Un cop repelats, els tallem a pètals i desestimem les llavors. Després, ho tallem a daus.
- Posem a la cassola 2 cullerades de ceba rossa. Remenem una mica la ceba i, quan estigui calenta i hagi deixat anar els sucres, hi tirem una mica de vi ranci o agràs per aixecar sucres. Deixem que l'alcohol s'evapori.
- Afegim a la cassola de la ceba els tomàquets a daus, 10 cirerols nets i 1 cullerada de concentrat de tomàquet. Ho coem a foc fort 5', remenant de tant en tant.
- Quan el tomàquet i la ceba estiguin secs, hi afegim 1 got brou gallina. Ho integrem i coem 10' tapat i remenant de tant en tant.
- Passats els 10 minuts, apaguem el foc de la cassola i hi afegim oli OVE i unes fulles d'alfàbrega trencades amb les mans.
- Desemboliquem el pastó i l'estirem fent xurrets. Tallem els xurrets a la mida d'una cirera i els donem forma amb el dit. Cal que tinguin forma d'un petit bol. Anem reservant les orecchiette al plat on hi ha sèmola de blat.
- Posem una olla amb aigua a bullir. Hi posem un polsim de sal i hi tirem les orecchiette. Les hem de deixar coure fins que surin i trigaran uns 3 minuts.
- Pesquem les orecchiette amb l'aranya i les passem a la cassola amb salsa. Integrem pasta i salsa dins una safata per al forn.
- Tallem una mozzarella fresca a rodelles i la deixem sobre un colador perquè s'escorri una mica. Un cop escorreguda, la posem sobre les orecchiette i ho portem tot al forn, 10' a 200 ºC.
- Passats els 10 minuts, ho emplatem.