Orecchietti a la sorrentina

  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, i es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g sèmola de blat 

  • 150 g farina 
  • 200 ml aigua  
  • 200 ml brou de gallina  
  • 1 ou 
  • 100 g ceba de Figueres rossa 
  • 10 tomàquets cirerols 
  • 4 tomàquets pera 
  • 1 cullerada concentrat de tomàquet 
  • 1 mozzarella  
  • Alfàbrega 
  • Agràs 
  • Oli OVE 
  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa de la pasta. Tamisem 150 g de sèmola de blat i 150 g de farina. Hi afegim 1 culleradeta de sal. 
  2. En un altre bol, batem un ou.  
  3. Fem un volcà al bol de les farines i afegim al centre de volcà l'ou batut i 200 ml d'aigua. Integrem els ingredients amb una forquilla. Ho pastem amb les mans uns 10 minuts i en fem una bola. 
  4. Untem la bola amb oli OVE i l'emboliquem amb un drap humit. Deixem que reposi un mínim de 30 minuts.  
  5. Pelem 4 tomàquets. Ho podem fer cremant-los amb un bufador o bé escaldant-los. Un cop repelats, els tallem a pètals i desestimem les llavors. Després, ho tallem a daus.  
  6. Posem a la cassola 2 cullerades de ceba rossa. Remenem una mica la ceba i, quan estigui calenta i hagi deixat anar els sucres, hi tirem una mica de vi ranci o agràs per aixecar sucres. Deixem que l'alcohol s'evapori.  
  7. Afegim a la cassola de la ceba els tomàquets a daus, 10 cirerols nets i 1 cullerada de concentrat de tomàquet. Ho coem a foc fort 5', remenant de tant en tant.  
  8. Quan el tomàquet i la ceba estiguin secs, hi afegim 1 got brou gallina. Ho integrem i coem 10' tapat i remenant de tant en tant.   
  9. Passats els 10 minuts, apaguem el foc de la cassola i hi afegim oli OVE i unes fulles d'alfàbrega trencades amb les mans.   
  10. Desemboliquem el pastó i l'estirem fent xurrets. Tallem els xurrets a la mida d'una cirera i els donem forma amb el dit. Cal que tinguin forma d'un petit bol. Anem reservant les orecchiette al plat on hi ha sèmola de blat. 
  11. Posem una olla amb aigua a bullir. Hi posem un polsim de sal i hi tirem les orecchiette. Les hem de deixar coure fins que surin i trigaran uns 3 minuts.  
  12. Pesquem les orecchiette amb l'aranya i les passem a la cassola amb salsa. Integrem pasta i salsa dins una safata per al forn.   
  13. Tallem una mozzarella fresca a rodelles i la deixem sobre un colador perquè s'escorri una mica. Un cop escorreguda, la posem sobre les orecchiette i ho portem tot al forn, 10' a 200 ºC.  
  14. Passats els 10 minuts, ho emplatem.  
Anar al contingut