Orelles amb mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes del ganxet són pobres en greix i riques en fibra i en hidrats de carboni de lenta assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de mongeta del ganxet
1 orella de porc
10 avellanes
10 ametlles
2 cebes de Figueres
2 fulles de menta
1 porro
arrel de gingebre
vi ranci
llorer
all
marduix
xirivia
pebre negre
aigua mineral
oli OVE
PREPARACIÓ
- Socarrimem l'orella i la posem a blanquejar al foc uns 10 minuts.
- Canviem l'aigua de blanquejar l'orella per aigua mineral.
- Afegim marduix, una fulla de llorer, la ceba tallada a la bresa, el porro, un gra d'all aixafat, una xirivia i unes boletes de pebre negre.
- Fem un brou amb l'orella en una olla grossa, en blanc, i li donem dues hores de cocció. Anem desescumant de tant en tant.
- Fem una picada al morter amb gingebre ratllat, les ametlles i les avellanes i dues fulles de menta.
- Remullem les mongetes i traiem les que surin.
- Espantem les mongetes.
- Posem a bullir les mongetes amb aigua mineral durant 25 minuts a l'olla de pressió. Un cop fetes, les deixem reposar dins l'olla dues hores.
- Traiem l'orella i colem el brou
- Reduïm el brou al foc dins un pot alt. Ens ha de quedar una tercera part del brou.
- Tallem l'orella a la mida de mossegada.
- La saltem en una paella amb oli OVE.
- Aixequem sucres amb vi ranci.
- Obrim l'olla.
- Un cop saltada l'orella, hi afegim brou reduït, aigua de mongeta, sal i deixem que faci xup-xup 10 minuts.
- Hi afegim la picada i ho remenem.
- Hi afegim la mongeta i llestos!