Ossobuco de gall dindi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de gall d'indi és molt lleugera, de baix contingut en greixos i colesterol, ens aporta proteïnes de bona qualitat i vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg ossobuco de gall dindi
600 g patates rata
4 cebes tendres
15 minipastanagues
1,3 l brou de gallina
2 grans d'all
1 canonet de canyella
1 llima
1 cullerada de cafè de bitxo en pols
1 cullerada sopera de sumac
Vi ranci
Sàlvia
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient 2 grans d'all ratllats, la ratlladura d'una llima amb el suc, 1 cullerada sopera de sumac, 1 cullerada de cafè de bitxo en pols i oli OVE.
- Incorporem el gall dindi (1 kg). El barregem be amb la marinada i ho deixem 3 hores a la nevera.
- Traiem l'ossobuco de la nevera i posem al foc una cassola amb oli OVE.
- Segellem la carn a la cassola per totes bandes. La reservem després en un plat.
- Tallem a microbrunesa 4 cebes tendres. Reservem sense tallar la part verda.
- Caramel·litzem les cebes a la mateixa cassola on hem marcat l'ossobuco. Un cop aconseguit apaguem el foc.
- Posem a escaldar 1,3 l de brou de gallina.
- Tallem les patates.
- Afegim las patates a la cassola on tenim la ceba. Les enrossim per les dues bandes.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci.
- Hi afegim una mica de sàlvia i una branca de canyella.
- Incorporem l'ossobuco a la cassola.
- Aboquem a la cassola el brou de gallina ja calent.
- Ho deixem coure semitapat 25 minuts a foc mitjà-baix.
- Pelem unes pastanagues minis.
- Hi afegim les pastanagues a la part final de la cocció de l'ossobuco. Les deixarem fent-se 5 minuts més (total cocció 30 minuts)
- Emplatem rematant el plat amb la part verda de les pastanagues ben tallada i... a tastar-ho!