Ossobuco de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres i/o retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,2 kg ossobuco tallat amb 2 dits de gruix (4 trossos)
300 g d'arròs integral
1 caiena
1,5 cabeces d'alls
1 fulla de llorer
1 manat de julivert
1 manat d'alfàbrega
1 branca de romaní
200 ml Vi negre
6 tomàquets pera
1 llima
Oli OVE
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem els talls de carn de porc amb aigua i sal (50 grams per litre) durant 1 hora.
- Mentrestant, escaldem 6 tomàquets pera en un pot amb aigua bullint uns segons. Tot seguit tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
- Pelem i tallem a concassé els tomàquets i els confitem durant 20 minuts en un pot amb oli OVE a foc baix amb una cabeça d'alls i una branca de romaní. És important que en el procés l'oli no pugi dels 80º.
- Posem a remullar 300 g d'arròs integral en un bol.
- Eixuguem la carn i la marquem en una cassola. Hi afegim el tomàquet que hem colat juntament amb l'all i el romaní i ho enrossim.
- Afegim 1 got de vi negre, deixem evaporar l'alcohol i ho cobrim d'aigua mineral. Ho deixem tot a foc baix durant 45 minuts amb la cassola tapada.
- Posem a bullir 300 ml d'aigua mineral.
- Laminem 2 grans d'all i els enrossim en una olla amb un bitxo picant.
- Hi afegim l'arròs ben eixut. Enrossim l'arròs, fins que agafi color nacrat. Salpebrem i hi afegim una fulla de llorer.
- Afegim l'aigua calenta a l'arròs i ho fem bullir a foc fort durant 2 minuts. Baixem el foc al mínim i ho mantenim 15 minuts. Ho deixem reposar 5 minuts més.
- Servim l'arròs, la carn amb suc, ratlladura i suc de llima i una mica de julivert i alfàbrega picats.