Ostra del Delta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran López
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Torreó de l'Indià
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 ostres del Delta
- 5 g de lecitina de soja
- cibulet i alfàbrega
- 300 g de fons de marisc
- Per al fons de marisc:
- 2 l de fumet de peix
- 1 kg de crancs i galeres
- 100 g de ceba
- 100 g de pastanaga
- 100 g de porro
- 80 g d'api
- 120 g de tomata madura
- 130 g de brandi
- 100 g de nata
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el fons de marisc, en una cassola, amb oli ben calent, enrossiu els crancs i les galeres. Quan estiguin ben torrats, tireu-hi el brandi, per desprendre els greixos de la cassola, afegiu-hi les verdures trossejades i el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts. Després, deixeu-ho reposar 50 minuts amb el foc apagat, coleu-ho, poseu-ho en un cassó i deixeu-ho reduir a un terç de la seva quantitat de manera que us quedi una salsa densa, durant uns 10 minuts aproximadament. Fora del foc, afegiu-hi la nata, remeneu-ho manualment i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Seguidament, passeu-ho pel pímer fent una escuma densa i reserveu-ho.
Per fer les ostres, colloqueu-les, amb closca, en una vaporera de bambú durant un minut o fins que es comencin a obrir. A continuació, retireu-les de la vaporera, ajudeu-les a obrir-se, traieu-los l'aigua que tenen a l'interior i reserveu les ostres i l'aigua per separat.
Tot seguit, afegiu la lecitina a l'aigua de les ostres i tritureu-ho amb el pímer fins que us quedi un aire dens.
I ja per acabar, emplateu dues ostres, poseu el fons de marisc sobre una ostra, l'aire de l'aigua sobre l'altra i guarniu-ho amb el cibulet i l'alfàbrega.
Per fer les ostres, colloqueu-les, amb closca, en una vaporera de bambú durant un minut o fins que es comencin a obrir. A continuació, retireu-les de la vaporera, ajudeu-les a obrir-se, traieu-los l'aigua que tenen a l'interior i reserveu les ostres i l'aigua per separat.
Tot seguit, afegiu la lecitina a l'aigua de les ostres i tritureu-ho amb el pímer fins que us quedi un aire dens.
I ja per acabar, emplateu dues ostres, poseu el fons de marisc sobre una ostra, l'aire de l'aigua sobre l'altra i guarniu-ho amb el cibulet i l'alfàbrega.