Ostres amb cítrics
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Les ostres són riques en proteïnes, zinc, vitamina B12, ferro i àcids grassos omega-3, i ofereixen beneficis per al sistema immunitari, cardiovascular i energètic amb poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 ostres
2 escalunyes
1 taronja petita
1 aranja
1 iuzu
60 ml vinagre d'arròs
30 g sucre
Gingebre
Fulles d'api
Menta fresca
Coriandre
Colatura d'anxova
Oli OVE
Shiso
PREPARACIÓ
- Tallem a la microbrunesa dues escalunyes i les reservem en un bol.
- Piquem també a la microbrunesa unes fulles tendres d'api i les reservem al mateix bol.
- Dissolem 30 g de sucre dins de 60 ml vinagre d'arròs. Si ens costa, podem escalfar una mica el vinagre.
- Traiem el suc a 1/2 aranja, una taronja petita i un iuzu.
- Aboquem el vinagre al recipient amb les escalunyes. Hi tirem els sucs de cítrics.
- Ratllem una punta de gingebre fresc dins la salsa.
- Hi tirem un raig curt de colatura d'anxoves.
- Ho barregem.
- Ho tapem i ho portem a la nevera un mínim de dues hores, però pot ser molt més.
- Posem aigua a bullir. Quan bulli, l'apartem del foc i hi tirem un grapat de menta i coriandre. Després d'uns segons, traiem les fulles aromàtiques de l'aigua bullent i les tirem a un bol d'aigua amb gel.
- Traiem les herbes de l'aigua freda i les escorrem.
- Aboquem un raig molt generós d'oli al got batedor i hi afegim les herbes escaldades. Ho triturem. Passem al biberó.
- Obrim les ostres.
- Servim les ostres amb una cullerada de salsa cítrica, unes gotes d'oli aromàtic i un tallet de fulla de shiso.