Ostres amb cítrics

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ostres són riques en proteïnes, zinc, vitamina B12, ferro i àcids grassos omega-3, i ofereixen beneficis per al sistema immunitari, cardiovascular i energètic amb poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 ostres  

    2 escalunyes 

    1 taronja petita 

    1 aranja  

    1 iuzu 

    60 ml vinagre d'arròs  

    30 g sucre  

    Gingebre  

    Fulles d'api 

    Menta fresca 

    Coriandre 

    Colatura d'anxova 

    Oli OVE 

    Shiso  

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la microbrunesa dues escalunyes i les reservem en un bol.  
  2. Piquem també a la microbrunesa unes fulles tendres d'api i les reservem al mateix bol. 
  3. Dissolem 30 g de sucre dins de 60 ml vinagre d'arròs. Si ens costa, podem escalfar una mica el vinagre. 
  4. Traiem el suc a 1/2 aranja, una taronja petita i un iuzu.  
  5. Aboquem el vinagre al recipient amb les escalunyes. Hi tirem els sucs de cítrics. 
  6. Ratllem una punta de gingebre fresc dins la salsa.  
  7. Hi tirem un raig curt de colatura d'anxoves. 
  8. Ho barregem. 
  9. Ho tapem i ho portem a la nevera un mínim de dues hores, però pot ser molt més.  
  10. Posem aigua a bullir. Quan bulli, l'apartem del foc i hi tirem un grapat de menta i coriandre. Després d'uns segons, traiem les fulles aromàtiques de l'aigua bullent i les tirem a un bol d'aigua amb gel.  
  11. Traiem les herbes de l'aigua freda i les escorrem. 
  12. Aboquem un raig molt generós d'oli al got batedor i hi afegim les herbes escaldades. Ho triturem. Passem al biberó. 
  13. Obrim les ostres. 
  14. Servim les ostres amb una cullerada de salsa cítrica, unes gotes d'oli aromàtic i un tallet de fulla de shiso. 
Anar al contingut