Ostres amb escabetx suau i algues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- Per a l'escabetx:
- 20 ostres
- 20 g de pastanaga
- 20 g de porro
- 20 g de ceba tendra
- gra d'all
- 1 bitxo petit
- pebre negre en gra
- sal
- 20 cl de vinagre de xerès
- 1 fulla de llorer petita
- 50 cl d'oli d'oliva verge arbequina
- 10 g de wakame al punt de sal
- 8 g de cibulet
- sal Maldon
- llimona
PREPARACIÓ
Per començar, obriu les ostres, poseu-les en un bol amb una mica d'aigua, suc de llimona i sal i deixeu-les macerar una bona estona.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu la pastanaga, el porro i la ceba tendra durant un parell de minuts, poseu-les en un colador i refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
A continuació, escorreu les ostres, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb les verdures escaldades i el 'wakame' remullat i picat i deixeu-ho macerar una estona més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all, el bitxo, el pebre negre i el llorer. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el xerès, deixeu-lo reduir i aboqueu-ho tot sobre les ostres, les verdures i el 'wakame'.
I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi les verdures i el 'wakame' per sobre i guarniu-les amb una mica de sal Maldon i cibulet picat.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu la pastanaga, el porro i la ceba tendra durant un parell de minuts, poseu-les en un colador i refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
A continuació, escorreu les ostres, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb les verdures escaldades i el 'wakame' remullat i picat i deixeu-ho macerar una estona més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'all, el bitxo, el pebre negre i el llorer. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el xerès, deixeu-lo reduir i aboqueu-ho tot sobre les ostres, les verdures i el 'wakame'.
I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi les verdures i el 'wakame' per sobre i guarniu-les amb una mica de sal Maldon i cibulet picat.