Ous al plat amb bolets i xoriço
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
4 ous frescos
1 grapat de xampinyons o xiitake
1 grapat de bolets de temporada
Tomàquets cherry
2 cebes tendres
Salsa de tomàquet sofregit
1 tros de xoriço (si us agrada, pot ser picant)
Formatge curat
Orenga
Sal, pebre
Oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
- Peleu i talleu a trossets el xoriço. Reserveu-lo.
- Peleu i trinxeu la ceba. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets cherry.
- En una paella amb un fil d'oli, salteu la ceba fins que estigui una mica sofregida durant 5 minuts. Poseu sal, pebre.
- Renteu i talleu a trossos els bolets. Poseu-los a la paella i salteu-ho tot plegat fins que deixin anar l'aigua i tornin a quedar secs.
- Afegiu-hi els tomàquets, remeneu-ho tot plegat i salteu-ho un minut més a foc viu. Traieu-ho del foc.
- Poseu en cassoletes que puguin anar al forn una mica de salsa de tomàquet i escampeu-la per la base.
- Poseu un llit de sofregit de ceba i bolets a sobre.
- Escampeu els trossets de xoriço i trenqueu un parell d'ous al damunt.
- Poseu-hi sal, pebre i orenga i ratlleu una mica de formatge curat.
- Poseu les cassoletes al forn a 180º i deixeu-les uns 5-8 minuts fins que vegeu que la clara es qualla i el rovell encara està líquid.
- Traieu les cassoletes del forn amb molt de compte, espereu que es refredin una mica i serviu-les.