Ous al plat amb bolets i xoriço

INGREDIENTS

  • 4 ous frescos

    1 grapat de xampinyons o xiitake 

    1 grapat de bolets de temporada 

    Tomàquets cherry

    2 cebes tendres 

    Salsa de tomàquet sofregit

    1 tros de xoriço (si us agrada, pot ser picant)

    Formatge curat

    Orenga

    Sal, pebre

    Oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

  1. Peleu i talleu a trossets el xoriço. Reserveu-lo.
  2. Peleu i trinxeu la ceba. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets cherry. 
  3. En una paella amb un fil d'oli, salteu la ceba fins que estigui una mica sofregida durant 5 minuts. Poseu sal, pebre.
  4. Renteu i talleu a trossos els bolets. Poseu-los a la paella i salteu-ho tot plegat fins que deixin anar l'aigua i tornin a quedar secs.
  5. Afegiu-hi els tomàquets, remeneu-ho tot plegat i salteu-ho un minut més a foc viu. Traieu-ho del foc.
  6. Poseu en cassoletes que puguin anar al forn una mica de salsa de tomàquet i escampeu-la per la base.
  7. Poseu un llit de sofregit de ceba i bolets a sobre.
  8. Escampeu els trossets de xoriço i trenqueu un parell d'ous al damunt.
  9. Poseu-hi sal, pebre i orenga i ratlleu una mica de formatge curat.
  10. Poseu les cassoletes al forn a 180º i deixeu-les uns 5-8 minuts fins que vegeu que la clara es qualla i el rovell encara està líquid.
  11. Traieu les cassoletes del forn amb molt de compte, espereu que es refredin una mica i serviu-les. 

 

Anar al contingut