Ous al plat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessitaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 6 tomàquets de penjar
- 1 gra d'all
- uns brins de safrà
- 4 alls tendres
- 8 xiitakes
- 1 manat d'espàrrecs de marge
- 8 ous
- 1 tall de formatge de Maó
- 1 botifarra blanca
- sal Maldon
- pebre
PREPARACIÓ
- Posem 2 tomàquets ratllats en una cassola de ceràmica o de ferro.
- Fem ballar el gra d'all i quan ho traiem del foc hi tirem els brins de safrà. Tot ho afegim a la cassola amb els tomàquets ratllats.
- Netegem i tallem l'all tendre i en cru hi posem a la base.
- Saltem l'espàrrec de marge i el xiitake en una paella amb oli i hi posem un pols de sal.
- A la mateixa paella on hem saltat els espàrrecs, hi marquem 4 talls de botifarra blanca.
- Un cop saltat, ho afegim tot a la cassola amb els ous.
- Ratllem el formatge de maó i també l'hi afegim.
- Ho posem al forn a 200 graus fins que ens quedi la clara quallada (trigarà uns 5/10 minuts depenent del forn).
- Ho acabem amb una mica de sal Maldon, pebre i julivert per sobre.