Ous farcits Manduka Style
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
5 ous (1 per a la maionesa)
1 porro petit
100 g de xampinyons
mig carbassó
50 g de pernil dolç
mostassa
fulles de julivert
oli d'oliva verge
orenga
sal i pebre
PREPARACIÓ
- Poseu els ous en un cassó ben coberts d'aigua amb un polsim de sal i bulliu-los a foc suau durant 10 minuts a partir que arrenqui el bull. Refredeu-los amb aigua freda, escorreu-los i peleu-los amb les mans.
- Talleu-los per la meitat al llarg i traieu-ne els rovells durs. Poseu-los en un bol i aixafeu-los amb una forquilla. Reserveu les clares.
- Poseu les fulles de julivert a la taula de tall i piqueu-les amb un ganivet. Reserveu-ho.
- Talleu la base dels xampinyons i renteu-los. Assequeu-los, poseu-los al damunt de la taula de tall i piqueu-los. Reserveu-ho.
- Renteu i ratlleu el carbassó. També reserveu-lo.
- Talleu la base del porro. Peleu la primera capa i feu-li uns talls al llarg per tal de poder-lo rentar bé i que no quedin restes de sorra.
- Renteu-lo amb aigua i poseu-lo al damunt de la taula de tall i talleu-lo a tires primes, procurant que no se us desmunti. Seguidament piqueu-lo en sentit invers amb un ganivet.
- En una paella amb un raig d'oli, sofregiu el porro i el carbassó a foc mitjà uns 15 minuts.
- Afegiu els xampinyons i deixeu-ho sofregir suaument fins que perdin tota l'aigua.
- Poseu-ho a punt de sal, pebre i un polsim d'orenga.
- Traieu-ho de la paella i deixeu-ho refredar a la nevera.
- Mentrestant, farem nosaltres la maionesa. La podem fer amb una cullerada de mostassa i així ja la tenim barrejada.
- Un cop fred, poseu la farsa al bol dels rovells d'ou. Piqueu el pernil dolç i afegiu-lo.
- Poseu una mica de mostassa i de maionesa. Barregeu-ho tot plegat.
- Ompliu les clares amb la barreja.
- Hi posem maionesa per sobre, abans del julivert, amb una mànega pastissera (assegureu-vos que tingui densitat per poder fer-ne formes. Tampoc la bateu gaire, si no, es liqua).
- Serviu els ous farcits amb el julivert picat per sobre.
OBSERVACIONS
Podeu barrejar la maionesa amb tomàquet fregit, mel o curri.
Es conserven bé a la nevera d'un dia per l'altre en un recipient tancat.
Recepta divertida per als més petits, perquè poden ajudar a barrejar el farcit de muntar els diferents ous. També a l'hora de menjar ho poden fer amb les mans, sempre recordant de tenir una bona higiene prèvia.
Aquesta recepta pot ser un bon entrant o pica-pica en celebracions o quan convidem amics i familiars a casa.