Pa amb oli, xocolata, roses i fruita de la passió
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xixo Castaño
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de pa del dia anterior
- 125 g de cobertura de xocolata
- 125 g de crema de llet
- 15 g d'aigua de roses
- 1/4 l de suc de fruita de la passió
- 125 g sucre
- 2 fulles de gelatina de cua de peix
- oli d'oliva
- 4 pètals de rosa
- sal de Gerri
PREPARACIÓ
Per fer els lingots de xocolata amb roses, poseu en un cassó al foc, al bany maria, la xocolata, la crema de llet i l'aigua de roses, tot junt, i remeneu-ho perquè s'integri ben bé tot. Quan estigui ben desfet, disposeu-ho en motlles de silicona i deixeu-ho a la nevera durant 12 hores.
Mentrestant, poseu en remull els fulls de gelatina.
Per fer la gelatina de fruita de la passió, poseu a bullir el suc de fruita de la passió amb el sucre, en un cassó al foc, durant 5 minuts. Després, afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguts, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, aboqueu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera durant 6 hores.
A continuació, traieu la crosta del pa, talleu-lo a llesques, de les llesques feu-ne rectangles una mica més grans que els lingots de xocolata, i fregiu-los en una paella amb poc oli, fins que quedin ben cruixents. Seguidament, sense treure la paella del foc, poseu un lingot de xocolata de roses a sobre del pa, tireu-li un raig d'oli per sobre, tapeu la paella i retireu-ho del foc quan la xocolata comenci a fondre's.
Finalment, treballeu la gelatina de fruita de la passió amb unes varetes manuals fins que us quedi cremosa.
I ja per acabar, emplateu el pa amb el lingot de xocolata, poseu-hi una mica de sal per sobre i un bon raig d'oli, coroneu-ho amb un pètal de rosa i serviu-ho acompanyat d'una mica de gelatina de fruita de la passió.
Mentrestant, poseu en remull els fulls de gelatina.
Per fer la gelatina de fruita de la passió, poseu a bullir el suc de fruita de la passió amb el sucre, en un cassó al foc, durant 5 minuts. Després, afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguts, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, aboqueu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera durant 6 hores.
A continuació, traieu la crosta del pa, talleu-lo a llesques, de les llesques feu-ne rectangles una mica més grans que els lingots de xocolata, i fregiu-los en una paella amb poc oli, fins que quedin ben cruixents. Seguidament, sense treure la paella del foc, poseu un lingot de xocolata de roses a sobre del pa, tireu-li un raig d'oli per sobre, tapeu la paella i retireu-ho del foc quan la xocolata comenci a fondre's.
Finalment, treballeu la gelatina de fruita de la passió amb unes varetes manuals fins que us quedi cremosa.
I ja per acabar, emplateu el pa amb el lingot de xocolata, poseu-hi una mica de sal per sobre i un bon raig d'oli, coroneu-ho amb un pètal de rosa i serviu-ho acompanyat d'una mica de gelatina de fruita de la passió.