Pa amb vi i sucre

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se ni fer-se malbé. A més, ben net i si no s'ha reescalfat, es pot reutilitzar.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pa de brioix 

    500 ml de llet 

    300 ml de vi negre jove 

    50 ml de nata del 35% 

    100 g de sucre panela 

    50 g de sucre moscovat  

    2 taronges 

    1 canonet de canyella 

    Cardamom en pols 

    Canyella en pols 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient alt 300 ml de vi negre jove. Hi afegim el suc d'una taronja i 50 g de sucre moscovat. Fem que arrenqui el bull, es redueixi durant 30 minuts i tingui textura de caramel. 
  2. En un altre recipient posem 500 ml de llet i 50 ml de nata. Hi afegim una cullerada petita de cardamom i un canonet de canyella i fem que arrenqui el bull. Un cop bulli, tanquem el foc, ho tapem i deixem que infusioni durant deu minuts. 
  3. Tallem quatre llesques de pa de brioix gruixudes traient-ne la crosta. Tallem per la meitat cada llesca. 
  4. Passem la reducció de vi en un bol. Traiem el canonet de canyella de la llet infusionada  i colem la llet al bol on tenim el vi infusionat. Ho barregem i ho colem en una safata fonda. 
  5. Posem les llesques de pa a la safata perquè es remullin. Donarem la volta a les llesquetes, taparem la safata i ho ficarem a la nevera dues hores.   
  6. Escalfem oli OVE en una parisienne. Mentre s'escalfa, traiem les llesques de pa de la safata i les escorrem a sobre d'una reixeta. 
  7. Quan l'oli arriba a 180 graus fregim les llesquetes de pa i les reservem en un plat amb paper absorbent.  
  8. Preparem un plat fondo amb 100 g de sucre panela i dues cullerades petites de canyella en pols. Ho barregem una mica i hi passem les llesquetes fregides. 
  9. Servim dues llesquetes per persona rallant-hi una mica de pell de taronja per sobre. Ja tenim unes postres o un berenar deliciós. 
Anar al contingut