Pa amb vi i sucre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se ni fer-se malbé. A més, ben net i si no s'ha reescalfat, es pot reutilitzar.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pa de brioix
500 ml de llet
300 ml de vi negre jove
50 ml de nata del 35%
100 g de sucre panela
50 g de sucre moscovat
2 taronges
1 canonet de canyella
Cardamom en pols
Canyella en pols
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient alt 300 ml de vi negre jove. Hi afegim el suc d'una taronja i 50 g de sucre moscovat. Fem que arrenqui el bull, es redueixi durant 30 minuts i tingui textura de caramel.
- En un altre recipient posem 500 ml de llet i 50 ml de nata. Hi afegim una cullerada petita de cardamom i un canonet de canyella i fem que arrenqui el bull. Un cop bulli, tanquem el foc, ho tapem i deixem que infusioni durant deu minuts.
- Tallem quatre llesques de pa de brioix gruixudes traient-ne la crosta. Tallem per la meitat cada llesca.
- Passem la reducció de vi en un bol. Traiem el canonet de canyella de la llet infusionada i colem la llet al bol on tenim el vi infusionat. Ho barregem i ho colem en una safata fonda.
- Posem les llesques de pa a la safata perquè es remullin. Donarem la volta a les llesquetes, taparem la safata i ho ficarem a la nevera dues hores.
- Escalfem oli OVE en una parisienne. Mentre s'escalfa, traiem les llesques de pa de la safata i les escorrem a sobre d'una reixeta.
- Quan l'oli arriba a 180 graus fregim les llesquetes de pa i les reservem en un plat amb paper absorbent.
- Preparem un plat fondo amb 100 g de sucre panela i dues cullerades petites de canyella en pols. Ho barregem una mica i hi passem les llesquetes fregides.
- Servim dues llesquetes per persona rallant-hi una mica de pell de taronja per sobre. Ja tenim unes postres o un berenar deliciós.