Pa d'all al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La farigola és una herba aromàtica que conté un oli essencial anomenat timol que pot tenir certes funcions antisèptiques i antibacterianesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 barra de pa
6 grans d'all
80 g d'olives negres sense pinyol
Julivert
Cibulet fresc
Farigola fresca
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem 6 grans d'all. Posem una mica de sal en un morter i hi afegim els alls. Els aixafem i els matxuquem al morter.
- Piquem cibulet i l'afegim al morter. Agafem les fulles de tres branques de julivert fresc i les fulles de dues branques de farigola fresca i les afegim al morter. Molem una mica de pebre negre a sobre. Ho matxuquem tot fins que n'obtinguem una pasta.
- Hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i ho remenem per emulsionar la pasta.
- Preescalfem el forn a 180 ºC.
- Agafem la barra de pa. Hi fem incisions en angle com si féssim llesques sense arribar a tallar el pa. Hi continuem fent incisions que es creuin amb les anteriors.
- Introduïm a les incisions els 80 g d'olives negres sense pinyol. Amb una cullera, posem per sobre del pa la pasta d'herbes aromàtiques i all. Passem un pinzell per sobre la pasta perquè entri a les incisions. Col·loquem la barra de pa farcida en una safata de forn amb paper sulfurat. Ho enfornem durant 15 minuts a 180 ºC.
- I ja tenim un acompanyament fet en un pim-pam.