Pa de llavors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El sèsam són llavors riques en proteïnes, greixos saludables, minerals (com el calci, el zinc o el ferro), i en destaca especialment el contingut de fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g farina de sègol
250 farina de força
380 ml aigua
20 g llavors de carbassa
20 g llavors de lli
15 g llevat fresc
8 g sal
6 nous
Llavors de sèsam
Mantega
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Barregem, en un bol, 250 g de farina de sègol, 250 g de farina de força, 15 g de llevat fresc i 380 ml d'aigua tèbia. Ho pastem durant uns 10' si teniu pastadora. Si ho feu a mà, serà una mica més d'estona.
- Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar durant 10'.
- Torrem les llavors de carbassa i de lli, en una paella sense oli, fins que sentim que els perfums s'activen.
- Afegim una punta sal a la pasta del pa, ja reposada, juntament amb les llavors que hem torrat i les nous que haurem esmicolat. Ho tornem a barrejar fins que estigui tot ben integrat. Ho funyim amb les mans enllustrades amb oli, ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposant durant 3 hores.
- Enllustrem un motlle rectangular amb mantega; així el pa no se'ns enganxarà. Hi espolsem farina per comprovar que no ens hem deixat cap racó sense mantega. Posem el pastó a dins, ho cobrim amb llavors de sèsam i ho deixem reposar durant dues hores més.
- Ho enfornem durant 1 h a 180º, amb l'escalfor a baix.
- El desenfornem, el desemmotllem i el deixem refredar damunt d'una reixeta perquè no se'ns humitegi.