Pa de llavors

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sèsam són llavors riques en proteïnes, greixos saludables, minerals (com el calci, el zinc o el ferro), i en destaca especialment el contingut de fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g farina de sègol

    250 farina de força

    380 ml aigua

    20 g llavors de carbassa

    20 g llavors de lli

    15 g llevat fresc

    8 g sal

    6 nous

    Llavors de sèsam

    Mantega

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Barregem, en un bol, 250 g de farina de sègol, 250 g de farina de força, 15 g de llevat fresc i 380 ml d'aigua tèbia. Ho pastem durant uns 10' si teniu pastadora. Si ho feu a mà, serà una mica més d'estona.
  2. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar durant 10'.
  3. Torrem les llavors de carbassa i de lli, en una paella sense oli, fins que sentim que els perfums s'activen.
  4. Afegim una punta sal a la pasta del pa, ja reposada, juntament amb les llavors que hem torrat i les nous que haurem esmicolat. Ho tornem a barrejar fins que estigui tot ben integrat. Ho funyim amb les mans enllustrades amb oli, ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposant durant 3 hores.
  5. Enllustrem un motlle rectangular amb mantega; així el pa no se'ns enganxarà. Hi espolsem farina per comprovar que no ens hem deixat cap racó sense mantega. Posem el pastó a dins, ho cobrim amb llavors de sèsam i ho deixem reposar durant dues hores més.
  6. Ho enfornem durant 1 h a 180º, amb l'escalfor a baix.
  7. El desenfornem, el desemmotllem i el deixem refredar damunt d'una reixeta perquè no se'ns humitegi.
Anar al contingut