Pa de pessic amb xocolata blanca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata blanca és molt rica en mantega de cacau, que té un alt contingut en greixos, però que no eleva el colesterol de la sangAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 ml de nata
150 g de xocolata blanca
90 g sucre panela
75 g d'avellanes torrades
75 g de nous
40 g de farina
3 ous
2 làmines de gelatina
Un clau
Pebre negre
Comí
Menta fresca
Mantega
PREPARACIÓ
- Passem per la picadora 75 g d'avellanes torrades i 75 g de nous fins que se n'obtingui pols. Ho reservem en un bol.
- Piquem en un morter comí en gra, 1 clau d'olor i 10 boletes de pebre negre, i ho afegim al bol.
- Separem 3 ous: clares en un bol i rovells en un altre bol.
- Muntem les clares amb un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells amb 90 g de sucre panela.
- Amb una llengua afegim les clares muntades al bol dels rovells.
- Afegim al bol, de mica en mica, la fruita seca reservada i 40 g de farina tamisada. Ho barregem.
- Untem un motllo amb mantega i farina i hi estirem la massa, que faci un gruix d'aproximadament 3 cm.
- Ho enfornem a 180 º durant 15 minuts.
- Traiem del forn el pa de pessic i el deixem temperar al costat de la vitro.
- Posem 2 làmines de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
- Fonem en un pot 150 g de xocolata blanca amb 50 ml de nata i unes quantes voltes de pebre negre.
- Afegim la gelatina a la xocolata fosa i ho barregem. Ho deixem temperar.
- Muntem en un bol fred 150 g de nata.
- Afegim al bol de la nata muntada la xocolata amb gelatina, a poc a poc i amb la llengua.
- Desemmotllem el pa de pessic, hi posem la mousse de xocolata per sobre i hi espolsem unes quantes fulles de menta tallades per sobre.