Pa de pessic de xocolata i pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pera, sobretot cuita com en la recepta, té la propietat de regular el trànsit intestinal pel seu contingut en pectina.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A LA MASSA
300 g de sucre
480 g de mantega
280 g de farina
30 g de cacau en pols
6 ous
5 g de llevat en pols
Sucre de llustre
PER AL CHUTNEY
2 peres conference
120 g de sucre morè
100 g de vinagre de poma
500 g d'aigua mineral
12 g d'arrel de gingebre
4 claus d'olor
1 caiena
canyella en pols
pebre negre
PREPARACIÓ
Desfem la mantega al bany Maria.
Separem les clares dels rovells. Blanquegem els rovells d'ou amb tot el sucre fins a triplicar-ne el volum.
Tamisem els 280 g de farina amb els 30 g de cacau i els 5 g de llevat.
Barregem la mantega temperada amb la farina, la major part del cacau i el llevat tamisats. Hi afegim, de mica en mica, l'ou blanquejat i les clares d'ou batudes.
Posem la barreja en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.
Escalfem el forn: 40 minuts a 180 graus.
PER FER EL CHUTNEY
Pelem les peres i les tallem en daus gruixuts.
Dissolem el sucre amb l'aigua i hi afegim la resta d'ingredients. Ho bullim fins que la pera es desfaci i es formi una compota densa. Cal que ho remenem bé per evitar que la massa s'enganxi. Ho deixem reduir 30 minuts.
Traiem el pa de pessic del motllo i posem el chutney per sobre amb ajuda de la mànega.
Ho servim amb una mica de cacau en pols per sobre, canyella en pols i sucre de llustre.