Pa de pessic de xocolata i pera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pera, sobretot cuita com en la recepta, té la propietat de regular el trànsit intestinal pel seu contingut en pectina.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA

     

    300 g de sucre

    480 g de mantega

    280 g de farina

    30 g de cacau en pols

    6 ous

    5 g de llevat en pols

    Sucre de llustre

     

    PER AL CHUTNEY

     

    2 peres conference

    120 g de sucre morè

    100 g de vinagre de poma

    500 g d'aigua mineral

    12 g d'arrel de gingebre

    4 claus d'olor

    1 caiena

    canyella en pols

    pebre negre

PREPARACIÓ

Desfem la mantega al bany Maria.

Separem les clares dels rovells. Blanquegem els rovells d'ou amb tot el sucre fins a triplicar-ne el volum.

Tamisem els 280 g de farina amb els 30 g de cacau i els 5 g de llevat.

Barregem  la mantega temperada amb la farina, la major part del cacau i el llevat tamisats. Hi afegim, de mica en mica, l'ou blanquejat i les clares d'ou batudes.

Posem la barreja en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.

Escalfem el forn: 40 minuts a 180 graus.

 

PER FER EL CHUTNEY

Pelem les peres i les tallem en daus gruixuts.

Dissolem el sucre amb l'aigua i hi afegim la resta d'ingredients. Ho bullim fins que la pera es desfaci i es formi una compota densa. Cal que ho remenem bé per evitar que la massa s'enganxi. Ho deixem reduir 30 minuts.

Traiem el pa de pessic del motllo i posem el chutney per sobre amb ajuda de la mànega.

Ho servim amb una mica de cacau en pols per sobre, canyella en pols i sucre de llustre.

Anar al contingut