Pa d'espècies amb pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'espelta és una varietat del blat, molt rica en hidrats de carboni, proteïnes, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa del pa:
125 g de mel
125 g de farina d'espelta
40 g de panela
2 beines de cardamom
1 clau
nou moscada
fulles de farigola
una cullerada de gingebre
1 ou
una culleradeta de llevat
Per a les peres:
2 peres conference
1 beina de vainilla
70 g de panela
conyac
1 l d'aigua
40 g de mel
40 g de pinyons
PREPARACIÓ
- Traiem la polpa de la beina i, en un pot, hi posem l'aigua i la vainilla.
- Rentem les peres. Les pelem, les tallem en 4 parts cadascuna i en traiem el cor i cua.
- Escaldem les peres i les peles. Un cop arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem que reposi 5 minuts.
- Posem en un pot el sucre, la mel i 140 grams de l'aigua amb què hem escaldat les peres. Deixem que lentament es vagi desfent el sucre i que ens quedi una salsa transparent i homogènia.
- Un cop la salsa s'hagi espessit, hi afegim les peres i les suquem bé. Les posarem al fons d'un motlle cap per amunt.
- Per fer la massa del pa, posem en un bol la farina d'espelta, la panela, les 2 beines de cardamom, un clau, nou moscada, unes fulles de farigola i una culleradeta de llevat.
- Batem un ou i hi afegim mel i gingebre ratllat. Fem un volcà al centre de la massa i hi afegim l'ou amb la mel i el gingebre.
- Ho pastem i ho deixem reposar 30 minuts. Ho aboquem al motlle on tenim les peres i ho posem al forn durant una hora a 160 graus.