Pa xinès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fregir els aliments fa que s'incorpori oli a les preparacions, cosa que els que afegeix energiaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de farina de força
190 ml de llet
20 g de llevat sec
25 ml d'oli OVE
7 g de sal
1 cullerada rasa de sucre
50 g de llard
Oli de gira-sol
Gingebre
PREPARACIÓ
- En un pot posem 190 grams de llet que infusionem amb un trosset de gingebre pelat i tallat. En el moment que bulli hi apaguem el foc i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Passats els deu minuts, colem la infusió en un recipient i hi dissolem el llevat sec de forner. Ho dissolem i ho reservem.
- Pesem 300 grams de farina de força i la posem al bol de la pastadora. Hi afegim una cullerada rasa de sucre i ho barregem. Hi incorporem 25 grams d'oli OVE i la meitat de la infusió de llet i gingebre.
- Ho pastem amb la pastadora a velocitat baixa. Quan estigui tot ben barrejat, hi anem incorporant a poc a poc la resta de la llet.
- Ho pastem deu minuts més fins que la massa quedi homogènia.
- Traiem la massa de la pastadora, en fem una bola, la pintem amb oli i la deixem reposar una hora a temperatura ambient tapada amb un drap.
- Passada l'hora, hi afegim 7 grams de sal i ho amassem a mà fins que la sal hi quedi totalment integrada.
- Estirem la massa amb un corró i en fem un rectangle.
- L'enrotllem per la part més ampla i, un cop enrotllada, la tallem en 16 parts iguals.
- En una reixeta posem 16 quadrats petits de paper sulfurat. Posem un panet a sobre de cada quadrat. Els pintem amb 50 grams de llard desfeta. Els tapem i els deixem fermentar 2 hores o fins que hagin doblat el volum.
- Fiquem una safata amb aigua al forn. Escalfem el forn a 100 graus i hi coem els panets durant 15 minuts.
- Mentrestant, escalfem oli de gira-sol en una olla. Un cop han passat els 15 minuts, traiem els panets del forn i els fregim donant-los voltes perquè quedin ben torrats de manera uniforme.
- Un cop fregits, els posem en un plat amb paper de cuina a la base perquè n'absorbeixi l'excés d'oli.
- Els servim.