Paella Carvalho
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una preparació energética, rica en proteïnes i hidrats de carboni, la podem acompanyar d'una amanidaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g arròs
900 ml de brou de gallina
150 g de pollastre desossat i tallat
150 g de llom de porc
150 g de rap sense espina
150 g de llobarro sense espina
4 gambes grosses
200 g de calamar
75 de g pèsols llàgrima nets
16 musclos
2 salsitxes
2 carxofes
2 pebrots del piquillo de llauna
2 cebes de Figueres petites
2 tomacons
1 gra d'all
1 llima
Oli OVE
Llard
Safrà
PREPARACIÓ
- Confitem amb oli OVE i all, 2 pebrots del piquillo. Això vol dir posar un bon raig d'oli OVE a escalfar, però que no pugi massa la temperatura. Deixem els pebrots mitja hora que facin xup-xup lentament.
- Salem 4 talls de rap nets i sense espines i 4 talls de llobarro.
- Posem una paella de ferro al foc amb oli i saltem ràpidament els 8 talls de peix i les 4 gambes.
- Un cop saltats, els portem a un plat i reservem.
- A la mateixa paella i posem una cullerada de llard de porc i deixem que es vagi fonent.
- Salem els quatre bocins de pollastre desossat, el llom de porc i les 2 salsitxes.
- Tirem les carns a la paella i les mig enrossim.
- Quan tinguem les carns una mica enrossides, hi tirem 200 grams de calamar ja net i tallat a rodelles.
- Deixem que tot s'enrosseixi i passat aquest temps, ho traiem de la paella i ho posem en un altre plat per reservar-ho.
- Afegim a la mateixa paella dues cebes petites de Figueres tallades a brunesa i les enrossim.
- Mentre es van enrossint, netegem dues carxofes. En traiem la part exterior i tallem les puntes. Si cal, eliminem els pèls de dins de la carxofa.
- Tallem les carxofes en 8 talls i les deixem dins un bol amb aigua que les cobreixi i el suc d'una llima perquè no s'oxidin.
- Quan la ceba és rossa, afegim a la paella les carxofes reservades i ho enrossim tot.
- Mentrestant, posem en un pot a escalfar el brou de pollastre o de gallina.
- Quan la ceba estigui ben rossa, afegim a la paella de ceba i carxofes 2 tomacons ratllats.
- Mentre ens fa el sofregit, podem anar fent la picada.
- Piquem un gra d'all pelat amb uns brins de safrà i hi afegim un raig de brou.
- Mentrestant, posem a la paella els 350 grams d'arròs, la picada de safrà, les carns reservades i el calamar. Deixem que tot es vagi enrossint.
- Quan estigui ros, afegim 900 ml de brou ben calent.
- Deixem que la paella cogui 12 minuts.
- Passat aquest temps, apartem la paella del foc i hi tirem 16 musclos nets i dos pebrots del piquillo confitats i prèviament tallats.
- Portem la paella amb tota la mandanga al forn 200 graus 2 minuts o el que triguin els musclos a obrir-se.
- Desenfornem la paella i l'hi posem pel damunt el peix reservat, les gambes i 75 g de pèsols llàgrima, pelats i crus.