Paella de peix i marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'almirall, Barcelona
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g d'arròs bomba
- 2 litres de fumet de marisc
- 1 sípia de 500 g aprox.
- 1 melsa de la sípia
- 16 musclos de roca
- 4 escamarlans
- 4 gambes
- 1 ceba de Figueres petita
- 1/2 pebrot verd
- 1/4 pebrot vermell
- 2 branques d'estragó fresc
- 1 nyora
- 4/6 talls de peix (rap o nero o congre....)
- sal
- oli d'oliva
- picada d'all i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el fumet en una olla, escalfeu-lo i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les branques d'estragó i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts. Seguidament, poseu-hi la nyora sencera, apagueu el foc i deixeu-ho reposar.
Mentrestant, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, salteu les gambes i els escamarlans, prèviament pelats i sense els caps. Quan estiguin rossos, retireu-los, reserveu-los, poseu els musclos a la paella i, quan s'obrin, retireu-los i reserveu-los. Després, salteu, a la mateixa paella, la sípia tallada a daus. Quan els daus estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los.
A continuació, poseu la ceba, tallada molt petita, a la paella i deixeu-la sofregir. Quan estiguin ben dauradeta, afegiu-hi el pebrot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt. Quan estigui tot ben ros, torneu-hi a posar els daus de sípia i la melsa i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi l'arròs. Quan s'hagi enrossit, aboqueu-hi el fumet de marisc, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada d'all i julivert i el peix tallat a daus i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Finalment, repartiu per la paella les gambes, els escamarlans i els musclos, apagueu el foc i deixeu-ho reposar un parell de minuts.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.
Mentrestant, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, salteu les gambes i els escamarlans, prèviament pelats i sense els caps. Quan estiguin rossos, retireu-los, reserveu-los, poseu els musclos a la paella i, quan s'obrin, retireu-los i reserveu-los. Després, salteu, a la mateixa paella, la sípia tallada a daus. Quan els daus estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los.
A continuació, poseu la ceba, tallada molt petita, a la paella i deixeu-la sofregir. Quan estiguin ben dauradeta, afegiu-hi el pebrot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt. Quan estigui tot ben ros, torneu-hi a posar els daus de sípia i la melsa i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi l'arròs. Quan s'hagi enrossit, aboqueu-hi el fumet de marisc, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada d'all i julivert i el peix tallat a daus i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Finalment, repartiu per la paella les gambes, els escamarlans i els musclos, apagueu el foc i deixeu-ho reposar un parell de minuts.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.