Paella valenciana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El garrofó és un ingredient imprescindible per a la paella valenciana, és com una mongeta seca molt grossa i plana, aporta hidrats de carboni, proteïnes de bona qualitat, fibra, vitamines del grup B, potassi i ferro.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g d'arròs bomba- 850 ml d'aigua mineral
- 1/2 conill
- 1 contracuixa de pollastre
- 150 g de mongeta perona
- 200 g de garrofó congelat
- 3 tomacons
- 1 cullerada de pebre vermell
- Safrà
- Sucre
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Ratllem tres tomacons i ho reservem.
- Escalfem una paella amb oli OVE. Salpebrem una contracuixa de pollastre desossada i tallada a mida de mossegada i fem el mateix amb 1/2 conill tallat a trossos.
- Afegim el pollastre i el conill a la paella i daurem bé les carns. Trigaran uns vint minuts.
- Afegim 200 g de garrofó congelat a la paella.
- Hi afegim uns quants brins de safrà i una cullerada de cafè de pebre vermell. Ho integrem.
- Abans que se'ns cremin les espècies, hi tirem el tomàquet ratllat.
- Afegim 850 ml d'aigua a la paella i fem que hi bulli.
- Tallem, a trossos de 5 cm, 150 g de mongeta perona neta i la reservem.
- Quan l'aigua estigui bullint, afegim 350 g d'arròs a la paella fent-hi un cercle. Hi distribuïm bé l'arròs amb una cullera de fusta. Hi afegim la mongeta perona tallada. Ho coem els primers minuts amb el foc fort.
- Hi abaixem el foc i ho corregim de sal. Fem que es cogui disset minuts en total o fins que l'arròs quedi sec.
- Hi apaguem el foc i ho tapem amb un drap. Deixem que reposi quatre minuts.