Panadons d'espinacs i panses
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els espinacs contenen ferro del tipus "vegetal", i per aprofitar-lo millor cal prendre un cítric per postresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g espinacs
250 g farina
120 g ceba ja rossa
40 g panses sultanes
100 ml aigua
50 ml oli OVE
All
Vi ranci
Farina de blat dur
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una pastadora 250 g de farina, 7 g de sal, 100 ml d'aigua i 50 ml d'oli. Pastem fins a tenir un pastó que no s'enganxi a les mans (uns 15 minuts). Després el taparem amb un drap humit i el deixarem en repòs 1 hora.
- Posarem en un bol 40 g de panses sultanes amb un raig de vi ranci i les deixem hidratant-se.
- Posem 400 g d'espinacs en un bol amb sal. Els morfim fins que perdin estructura. Els escorrem i els reservem.
- Pelem i laminem un gra d'all i el fem ballar en una paella amb un raig d'oli.
- Aboquem a la paella les panses hidratades amb vi fins que s'evapori l'alcohol.
- Afegim a la paella 120 de ceba rossa i ho integrem.
- Posem a la paella els espinacs amb pebre negre i ho saltem dos minuts.
- Recuperem el pastó, untem la fusta on treballarem amb oli i dividim la massa en 4 porcions. Les estirarem amb el corró i els dits fent una forma rodona.
- Repartim el farcit per a cada porció i tanquem cada panadó. Els anirem deixant en una safata pel forn amb paper sulfurat.
- Espolsem els panadons amb farina de blat dur i portem la safata al forn 25 minuts a 180º.
- Passem els panadons a una reixeta i els tornem a enfornar perquè es facin per sota, 5 minuts a 180º.
- Ja podem emplatar els panadons.