Panadons d'espinacs i panses

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espinacs contenen ferro del tipus "vegetal", i per aprofitar-lo millor cal prendre un cítric per postresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g espinacs 

    250 g farina 

    120 g ceba ja rossa 

    40 g panses sultanes 

    100 ml aigua 

    50 ml oli OVE 

    All 

    Vi ranci 

    Farina de blat dur 

    Oli OVE 

    Pebre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una pastadora 250 g de farina, 7 g de sal, 100 ml d'aigua i 50 ml d'oli. Pastem fins a tenir un pastó que no s'enganxi a les mans (uns 15 minuts). Després el taparem amb un drap humit i el deixarem en repòs 1 hora. 
  2. Posarem en un bol 40 g de panses sultanes amb un raig de vi ranci i les deixem hidratant-se. 
  3. Posem 400 g d'espinacs en un bol amb sal. Els morfim fins que perdin estructura. Els escorrem i els reservem. 
  4. Pelem i laminem un gra d'all i el fem ballar en una paella amb un raig d'oli.  
  5. Aboquem a la paella les panses hidratades amb vi fins que s'evapori l'alcohol. 
  6. Afegim a la paella 120 de ceba rossa i ho integrem.  
  7. Posem a la paella els espinacs amb pebre negre i ho saltem dos minuts. 
  8. Recuperem el pastó, untem la fusta on treballarem amb oli i dividim la massa en 4 porcions. Les estirarem amb el corró i els dits fent una forma rodona.  
  9. Repartim el farcit per a cada porció i tanquem cada panadó. Els anirem deixant en una safata pel forn amb paper sulfurat. 
  10. Espolsem els panadons amb farina de blat dur i portem la safata al forn 25 minuts a 180º. 
  11. Passem els panadons a una reixeta i els tornem a enfornar perquè es facin per sota, 5 minuts a 180º. 
  12.  Ja podem emplatar els panadons. 
Anar al contingut