Pancakes amb toffee de moca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'alvocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, del tipus cardiosaludable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
180 g de plàtan madur
160 g de farina de blat
100 g de sucre blanc
80 g d'alvocat madur
40 g de sucre morè
250 ml de beguda de civada
150 ml de nata 35% MG
Mantega Cadí
Impulsor químic
Grans de cafè
2 ous
Cacau en pols
Sal
Cardamom
Ametlla laminada
PREPARACIÓ
- Comencem per fer la massa dels pancakes. Pelem i tallem 180 g de plàtan madur i el posem en un got americà. En reservem una mica per a la presentació final.
- En el got també hi posem 80 g d'alvocat madur, 250 ml de beguda de civada, 2 ous, 40 g de sucre morè i 1 culleradeta de sal. Ho triturem tot fins a obtenir una pasta.
- Tamisem en un bol 160 g de farina de blat i una culleradeta d'impulsor. Després ho afegim al got americà i ho integrem. Reservarem la massa en un bol que tapem durant 10 minuts.
- Comencem a fer el toffee posant en un pot al foc 150 ml de nata 35% MG, grans de cafè, 1 cardamom esclafat i una cullerada de cacau en pols. Ho portem a ebullició, ho retirem del foc i ho deixem infusionar.
- En una paella al foc hi afegim 100 g de sucre blanc que desfem a foc fluix. Quan el caramel té un color fosc, el retirem del foc. Afegim a la paella 1 nou de mantega Cadí pomada i deixem que es desfaci.
- Colem a la paella la nata infusionada, que ha d'estar calenta. Ho remenem i portem de nou al foc. Ho courem 2 minuts a foc fort remenant tota l'estona. Ens ha de quedar una textura densa.
- Escalfem una paella al foc amb una mica de mantega Cadí. Recuperem la massa dels pancakes i la remenem amb una cullera. Quan la mantega està desfeta, aboquem a la paella la massa amb un cullerot. En podem fer dos o tres alhora, però que no es toquin. Migtapem i coem a foc baix dos minuts per banda i banda. Anirem reservant els pancakes en un plat tapats amb un drap de cotó.
- Tallem a daus el tros de plàtan que havíem reservat i emplatem. Primer posarem un pancake, el toffee, un altre pancake, toffee, pancake... fins a fer una torre. Al damunt hi posem els daus de plàtan, ametlla laminada i, per últim, més toffee.