Panellets de pinyons i de festucs amb vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els fruits secs en general són rics en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E; tots dos, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g ametlla marcona crua molta 

    250 g festuc cru molt 

    350 g sucre 

    8 ous 

    1 beina de vainilla 

    1 llimona 

    Festuc torrat sense sal 

    Pinyons 

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 5 ous. Només en farem servir els rovells, que posarem en un bol de treball. Hi afegim el sucre i ho batem amb unes varetes elèctriques, fins que no detectem el gra de sucre. 
  2. Repartim els rovells blanquejats en dos bols de treball. En un, hi anem afegint l'ametlla molta, tot integrant-la. En l'altre bol, fem el mateix amb el festuc cru molt.  
  3. Per acabar el massapà d'ametlla, hi ratllem pela de llimona. I per acabar el de festuc, hi afegim l'interior de la beina de vainilla. Fem una bola de cada massapà, tapem cada bola amb un drap humit i ho deixem reposar 24 hores, aproximadament. 
  4. Fem boletes de cada massapà reposat, les remullem amb 3 ous batuts i les deixem uns minuts perquè s'assequin una mica. Així s'hi enganxaran bé tant els festucs com els pinyons.  
  5. Arrebossem cada panellet de festuc amb festuc torrat i sense sal, esbocinat.     
  6. Arrebossem cada panellet d'ametlla amb pinyons. 
  7. Els enfornem 7' a 200ºC. 
Anar al contingut