Panellets de pinyons i de festucs amb vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els fruits secs en general són rics en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E; tots dos, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g ametlla marcona crua molta
250 g festuc cru molt
350 g sucre
8 ous
1 beina de vainilla
1 llimona
Festuc torrat sense sal
Pinyons
PREPARACIÓ
- Separem clares i rovells de 5 ous. Només en farem servir els rovells, que posarem en un bol de treball. Hi afegim el sucre i ho batem amb unes varetes elèctriques, fins que no detectem el gra de sucre.
- Repartim els rovells blanquejats en dos bols de treball. En un, hi anem afegint l'ametlla molta, tot integrant-la. En l'altre bol, fem el mateix amb el festuc cru molt.
- Per acabar el massapà d'ametlla, hi ratllem pela de llimona. I per acabar el de festuc, hi afegim l'interior de la beina de vainilla. Fem una bola de cada massapà, tapem cada bola amb un drap humit i ho deixem reposar 24 hores, aproximadament.
- Fem boletes de cada massapà reposat, les remullem amb 3 ous batuts i les deixem uns minuts perquè s'assequin una mica. Així s'hi enganxaran bé tant els festucs com els pinyons.
- Arrebossem cada panellet de festuc amb festuc torrat i sense sal, esbocinat.
- Arrebossem cada panellet d'ametlla amb pinyons.
- Els enfornem 7' a 200ºC.