Panellets de pinyons i de xocolata

INGREDIENTS

  • PER ALS DE PINYÓ

    250 g de farina d'ametlla marcona

    250 g de sucre llustre

    50 g de clara d'ou

    2 g de sal 

    pinyons del Montseny

     

    PER ALS DE XOCOLATA

    220 g de farina d'ametlla marcona

    30 g  de cacau en pols

    230 g de sucre llustre

    2 g de sal 

    xocolata negra

    cacau en pols

     

PREPARACIÓ

  1. Preparem el massapà amb la farina d'ametlla, el sucre llustre, un polsim de sal i finalment les clares d'ou. Comencem a amassar.
  2. Anirem incorporant l'aigua al final perquè agafi la textura adecuada.
  3. Un cop fet el massapà, farem boletes d'un diàmetre no gaire gros i les arrebossarem amb els pinyons. Optem per un pinyó de qualitat, el del Montseny.
  4. Per facilitar que el pinyó s'enganxi, hi tirem per sobre una miqueta d'ou, no gaire.
  5. Ho posem a la safata per enfornar i pintem amb rovell d'ou la part superior perquè els panellets brillin.
  6. Ho enfornem a màxima potència només uns minuts perquè es torrin els pinyons.
  7. Per als de xocolata, a la massa del massapà hi afegim cacau en pols.
  8. Amb el massapà fem boletes, com en el cas anterior, i amb l'ajuda d'un escuradents les banyem amb xocolata desfeta temperada i hi posem per sobre una mica de cacau en pols. 
  9. Les enfornem uns minuts, hi posem una ametlla o un altre fruit sec al gust per sobre i ho deixem refredar. 
  10. Servim. 
Anar al contingut