Panellets de pinyons i de xocolata
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Lluc Crusellas
INGREDIENTS
PER ALS DE PINYÓ
250 g de farina d'ametlla marcona
250 g de sucre llustre
50 g de clara d'ou
2 g de sal
pinyons del Montseny
PER ALS DE XOCOLATA
220 g de farina d'ametlla marcona
30 g de cacau en pols
230 g de sucre llustre
2 g de sal
xocolata negra
cacau en pols
PREPARACIÓ
- Preparem el massapà amb la farina d'ametlla, el sucre llustre, un polsim de sal i finalment les clares d'ou. Comencem a amassar.
- Anirem incorporant l'aigua al final perquè agafi la textura adecuada.
- Un cop fet el massapà, farem boletes d'un diàmetre no gaire gros i les arrebossarem amb els pinyons. Optem per un pinyó de qualitat, el del Montseny.
- Per facilitar que el pinyó s'enganxi, hi tirem per sobre una miqueta d'ou, no gaire.
- Ho posem a la safata per enfornar i pintem amb rovell d'ou la part superior perquè els panellets brillin.
- Ho enfornem a màxima potència només uns minuts perquè es torrin els pinyons.
- Per als de xocolata, a la massa del massapà hi afegim cacau en pols.
- Amb el massapà fem boletes, com en el cas anterior, i amb l'ajuda d'un escuradents les banyem amb xocolata desfeta temperada i hi posem per sobre una mica de cacau en pols.
- Les enfornem uns minuts, hi posem una ametlla o un altre fruit sec al gust per sobre i ho deixem refredar.
- Servim.