Panets tous al vapor
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Alta
INGREDIENTS
Per a la massa dels panets
- 160 g de farina i una mica més per escampar sobre la superfície de treball
- 1 cullerada de llet en pols
- 1,5 cullerades de sucre
- 1 cullerada d'oli
- 1 culleradeta rasa de llevat natural d'acció ràpida
- 1 culleradeta de llevat artificial
- un pessic de sal
-
90 ml d'aigua tèbia
Per al farciment
- 140 g de carn rostida triturada
- 1 ceballot
- Mitja pastanaga
- 1 cullerada de pasta de tomàquet
- 1 cullerada de salsa de soja
-
Mitja culleradeta de pebre blanc o negre
Per a la cocció
- 2 cullerades d'oli vegetal
- 500 ml de brou de bou de qualitat (de la mateixa carn que el farciment; si el fem de pollastre, hi posem brou de pollastre)
- 500 g de bròquil tipus bimi
- 1 cullerada d'oli de sèsam, mantega o oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Mesurem els ingredients secs, hi fem un clotet al mig i hi afegim els ingredients líquids.
- Barregem els ingredients amb una cullera i els pastem fins que quedi una massa fina.
- Posem la massa en un bol untat amb oli vegetal i la tapem. Deixem que pugi durant 45 minuts o fins que gairebé s'hagi doblat de mida.
- Fem el farciment triturant la carn, tallant la pastanaga en daus de 2 mm i tallant el ceballot en rodanxes fines.
- Hi afegim la pasta de tomàquet, la salsa de soja i els altres condiments.
- Ens enfarinem les mans i la superfície de treball i dividim la massa en dues parts.
- Agafem la primera part i en fem un cilindre gruixut.
- El tallem en 4 parts iguals i en fem boles.
- Aplanem una bola perquè quedi de la mida del palmell de la mà, en fem un cercle i hi posem una cullerada ben plena de farciment al mig.
- Estirem la massa i n'ajuntem els extrems per tancar el farciment. Enfarinem la part de sota de la massa perquè no s'enganxi i la posem en una safata.
- Ho repetim amb tota la resta.
- Deixem pujar el panets 30 minuts, amb la part per on hem tancat la massa a sota.
- Escalfem l'oli en una paella gran antiadherent.
- Hi posem els panets amb la part per on hem tancat la massa a sota (si no ens hi caben tots, ho fem en dues vegades).
- Quan els panets tinguin una crosta daurada per sota (en un parell de minuts) hi afegim el brou i els tapem.
- Els coem durant 30 minuts o fins que sentim soroll de fregit, que vol dir que el brou s'ha evaporat.
- 10 minuts abans que estiguin fets els panets, coem el bròquil al vapor.
- Coem els panets un minut més perquè la base quedi cruixent i els servim immediatament amb un raig de salsa picant de xili i el bròquil al vapor (els condimentem amb una mica d'oli de sèsam, mantega o oli d'oliva verge extra i un pessic de sal).