Pannacotta de fonoll avellanes torrades
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El bulb del fonoll és una hortalissa molt lleugera, rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 ml de nata del 35%
100 g de sucre blanc
3 fulls de gelatina
Bulb de fonoll
Préssecs en almívar
1 iogurt grec
Anís sec
Pebre negre
Avellanes torrades
PREPARACIÓ
- Aboquem 400 ml de nata del 35% de matèria grassa en un pot i la coem a foc baix.
- Mentrestant posem a hidratar tres fulls de gelatina i tallem a juliana mig bulb de fonoll. Reservem les fulles per emplatar-ho.
- Afegim al pot de la nata el fonoll, hi apugem el foc i ho coem tres minuts. Ho remenem.
- Afegim a la nata i el fonoll 100 g de sucre i ho remenem fins que es desfaci.
- Ho passem a un got batedor i ho turbinem. Després ho colem.
- Escorrem els fulls de gelatina i els dissolem a dins la gerra amb la nata amb una vareta manual.
- Hi afegim un iogurt grec.
- Posem la pannacotta calenta en quatre flameres i les deixem refredar una hora a la nevera.
- Tallem tres meitats de préssecs en almívar i els posem en una paella a foc baix durant cinc minuts.
- Hi aboquem un raig d'anís sec i una mica de pebre negre. Ho integrem.
- Piquem en un morter avellanes torrades.
- Un cop les pannacottes són fredes, les traiem de la nevera i les desemmotllem. A sobre hi posem el préssec rostit, l'avellana trencada i una mica de les fulles del fonoll.