Papada cruixent amb allioli de nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El "pico de gallo" o la picada de verdures fresques ens aporta un extra de vitamines i minerals antioxidants i fibra de gran valor nutricional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 papada de porc
120 ml beguda de nous
80 ml oli OVE
15 ml vinagre (tipus chardonnay)
20 nous amb closca
5 raves rodonets
5 maduixes
3 cebes tendres
1 gra d'all
1/2 branca d'api
1 llima
Sal
PREPARACIÓ
- En una safata hi posem un full d'alumini i a sobre un full de paper sulfurat. Posem al centre la papada amb la pell cap amunt i l'abracem amb els papers de manera que ens quedi destapada. Enfornem 4 hores a 140 graus. Durant la cocció haurem de retirar dues vegades el greix sobrer.
- Preparem el pico de gallo. Tallem a brunesa 3 cebes tendres, mitja branca d'api, 5 raves rodonets, 5 maduixes, 15 ml de vinagre (tipus chardonnay), hi ratllem la pell d'1 llima i el suc de mitja llima.
- Fem l'allioli de nous. En un got americà hi posem 20 nous que hem pelat, 1 gra d'all també pelat, 120 ml de beguda de nous i sal. Ho triturem fins a obtenir una pasta fina.
- Al got batedor hi incorporem 80 ml d'oli OVE fins que ens surti la textura d'allioli.
- Traiem la papada dels papers i la tallem a tires mida mossegada i ho salem. L'emplatarem junt amb l'allioli i el pico de gallo.