Papardelle amb botifarra, bolets i all i oli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roger Vilaginés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mare de la Font, Solsona
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i minerals; i pobres en energia i en greixosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 400 g papardelle
- 6 botifarres
- 300 g de bolets de temporada
- 100 g de suc de rostit
- 1 ceba mitjana
- Per a la lactonesa:
- 2 alls
- 100 g de llet
- 200 g oli de gira-sol
- Sal i pebre
- Per a la salsa de ceps:
- 100 ml nata líquida
- 50 g ceps secs o congelats
- 1/2 ceba
PREPARACIÓ
PER A LA SALSA DE CEPS:
Piquem mitja ceba ben petita.
En una paella amb oli, sofregim la ceba durant 1 minut.
Tallem els ceps a trossos .
Afegim els ceps. Deixem que coguin 6 minuts aprox.
Hi posem la nata líquida, i deixem que cogui 1 minut.
Posem la salsa en un got i la triturem amb el pímer.
RESERVEM la salsa en una gerra.
En una paella, enrossim la botifarra.
Piquem la ceba i l'afegim.
En la mateixa paella, enrossim la ceba. 6 minuts.
Tallem els bolets a daus, d'1x 1 aprox.
Afegim els bolets fins que perdin l'aigua.
Deixem que cogui tot uns 10 minuts.
Quan ja estigui freda la botifarra, la tallem a rodanxes de ¿ centímetres.
Afegim les rodanxes de botifarra al sofregit.
Li afegim la salsa de ceps i el suc de rostit. 30 segons.
RESERVEM
PER COURE LA PASTA:
En una olla, bullim aigua.
Hi posem la pasta i deixem que cogui durant 7 minuts.
MENTRESTANT, FEM LA SALSONESA:
Preparem l'all i oli en un got, on posem la llet i els alls.
Afegim oli i anem remenant amb el pímer, fent que emulsioni, i agafi textura de maionesa.
Escorrem la pasta i l'afegim a la paella de la salsa.
Li donem 1 minut de cocció tot junt.
Ho posem en un plat i afegim l'all i oli pel damunt.
Gratinem 3 o 4 minuts.
EMPLATAT:
Presentem el plat tal qual el traiem del forn.
Piquem mitja ceba ben petita.
En una paella amb oli, sofregim la ceba durant 1 minut.
Tallem els ceps a trossos .
Afegim els ceps. Deixem que coguin 6 minuts aprox.
Hi posem la nata líquida, i deixem que cogui 1 minut.
Posem la salsa en un got i la triturem amb el pímer.
RESERVEM la salsa en una gerra.
En una paella, enrossim la botifarra.
Piquem la ceba i l'afegim.
En la mateixa paella, enrossim la ceba. 6 minuts.
Tallem els bolets a daus, d'1x 1 aprox.
Afegim els bolets fins que perdin l'aigua.
Deixem que cogui tot uns 10 minuts.
Quan ja estigui freda la botifarra, la tallem a rodanxes de ¿ centímetres.
Afegim les rodanxes de botifarra al sofregit.
Li afegim la salsa de ceps i el suc de rostit. 30 segons.
RESERVEM
PER COURE LA PASTA:
En una olla, bullim aigua.
Hi posem la pasta i deixem que cogui durant 7 minuts.
MENTRESTANT, FEM LA SALSONESA:
Preparem l'all i oli en un got, on posem la llet i els alls.
Afegim oli i anem remenant amb el pímer, fent que emulsioni, i agafi textura de maionesa.
Escorrem la pasta i l'afegim a la paella de la salsa.
Li donem 1 minut de cocció tot junt.
Ho posem en un plat i afegim l'all i oli pel damunt.
Gratinem 3 o 4 minuts.
EMPLATAT:
Presentem el plat tal qual el traiem del forn.