Papillota d'arròs al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les navalles, igual que altres mol·luscs, contenen una quantitat gairebé inapreciable de greixos, cosa que fa que aportin poques calories per ració, en canvi són una bona font de proteïnes i de ferro.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
320 g d'arròs bomba
660 g de brou concentrat de carn
6 alls tendres
4 salsitxes
4 xiitakes
1 ceba tendra
1 llauna de navalles
1 llauna de fetge de bacallà
tàperes
julivert
safrà
pebre negre
PREPARACIÓ
- Rentem l'arròs submergint-lo en aigua mineral, fins que la tenyeixi de blanc.
- Tallem a rodelles les parts blanques dels alls tendres i els saltem en una paella amb oli OVE. Quan pràcticament estiguin enrossits, n'apaguem el foc, traiem la paella de la zona d'escalfor, hi afegim uns quant brins de safrà i ho remenem perquè s'escampi bé el perfum.
- Escalfem el brou.
- Esbandim l'arròs i hi posem aigua nova per tornar-lo a rentar.
- Escorrem el contingut de les llaunes.
- Esbandim l'arròs i hi canviem l'aigua per últim cop.
- Tallem les salsitxes a mida de mossegada.
- Posem 4 bosses especials per coure a dins de 4 bols. Les omplim amb els bolets, les salsitxes, els alls tendres, el fetge, les navalles, el pebre negre i un grapat de tàperes, a parts iguals. Afegim 80 g d'arròs i 165 g de brou a cada bol. Tanquem cada bossa hermèticament.
- Enfornem els bols a 220º durant 20 minuts.
- Tallem la ceba a la juliana.
- Emplatem l'arròs amb la ceba per sobre i julivert picat.