Pappardelle catxuflino
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
125 g de pappardelle
125 g de tallarines
samfaina
- 1/2 ceba
- 3 tomàquets secs
- unes tàperes
- olives negres de Kalamata
- 3 anxoves
- 2 salsitxes
- vi
- 1 all
- farigola fresca
- marduix
- llima
PREPARACIÓ
1. Saltem la salsitxa en una paella amb una mica d'oli. La retirem i, a la mateixa paella, hi afegim un bon raig d'oli i un all aixafat i hi sofregim la ceba tallada petita.
2. Hidratem les anxoves. Les tallem a quadradets i les deixem en remull amb aigua, oli, unes gotes de llima i ratlladura.
3. Un cop tenim la ceba enrossida, hi afegim el tomàquet sec tallat a trossets i la farigola i deixem que treballi un parell de minuts.
4. Hi tirem la samfaina i hi tornem a posar les salsitxes. Passats 5 minuts, ho deixem reposar i hi afegim olives i tàperes.
5. Mentrestant, coem la pasta amb aigua mineral i sal 7 minuts (fem pappardelle i tallarines perquè és una recepta per reaprofitar els culs de paquets de pasta que ens sobren normalment a l'armari de la cuina).
6.Traiem la pasta de l'olla i l'aboquem dins la paella del catxuflino (és a dir, la barreja d'ingredients) i hi afegim els trossos d'anxova. Ho coem 3 minuts a foc fort més amb una mica d'orenga.